back to top
22.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

22.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 02:00

Διαβάστε επίσης

Ολονύχτια διαμαρτυρία σε Προπύλαια και Λευκό πύργο, πραγματοποιούν εκατοντάδες φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. Μαζί με τους φοιτητές, διαμαρτύρονται συνδικάτα και γυναικείες οργανώσεις.

Νωρίτερα απόψε φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη της νομικής σχολής της Αθήνας.

Παγώνει η έκδοση οικοδομικών αδειών στην Αθήνα, μετά το «μπλόκο» από τον δήμο Αθηναίων στις προβλέψεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού που προωθεί η κυβέρνηση για το ύψος των κτιρίων.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία σχετική απόφαση, σύμφωνα με την οποία στον δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το βασιλικό διάταγμα του 1955 ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

«Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μια πόλη τσιμέντου ή θα αλλάξουμε ρότα και θα δημιουργήσουμε μια πόλη που θα αναπνεύσει. Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και δεν αντέχει νέα μεγαθήρια» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κάνοντας λόγο για μια ιστορική στιγμή και για «ένα κοινωνικό συμβόλαιο που υπογράφεται σήμερα».

«Είμαστε σε μία κρίσιμη φάση καθώς ξανασυζητάμε τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης μέσα από το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο για τη θέσπιση του οποίου θα υπάρξει ευρεία διαβούλευση», επισήμανε η αντιδήμαρχος Αστικής Αναζωογόνησης και Ανθεκτικότητας του δήμου Αθηναίων Μάρω Ευαγγελίδου.

Ευρεία διαβούλευση αντί για πάγωμα της έκδοσης των οικοδομικών αδειών ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Μπακογιάννης. Όπως είπε, «μια τόσο μεγάλη απόφαση δεν μπορεί να λαμβάνεται βεβιασμένα».

Σε καλό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα με τις διαφωνίες ωστόσο να παραμένουν σε ζητήματα όπως η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους στην Άγκυρα.

«Δίπλα στις διαπιστωμένες διαφωνίες μας, μπορούμε να γράφουμε μία παράλληλη σελίδα με τις συμφωνίες μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να εγκαταλείψει την «άκρως επικίνδυνη για τη χώρα μας, υποχωρητική απέναντι στην Τουρκία, πολιτική της» καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα ακάθεκτος τις προκλήσεις του, επιβεβαιώνοντας ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αυταπάτες», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να καλλιεργήσει προσδοκίες και αβάσιμο εφησυχασμό, χρησιμοποιώντας την ψευδαίσθηση των “ήρεμων νερών”, διαψεύστηκαν για ακόμα μια φορά», σχολιάζει το ΚΚΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν τη διατήρηση της ηρεμίας στο Αιγαίο και την επίλυση των διαφορών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των κ.κ. Μητσοτάκη Ερντογάν.

Κοινές πρωτοβουλίες για την στήριξη και εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, την προώθηση των σχέσεων μεταξύ των λαών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας και την ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, συμφώνησαν να αναλάβουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας που συνυπέγραψαν τη Συμφωνία, την ώρα που η νεοκλεγείσα πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα τηρεί προκλητική στάση.

Οργανωμένη επίθεση με οπαδικά κίνητρα δέχθηκαν δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 23:00 στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, όταν ομάδα περίπου δέκα ατόμων προσέγγισε δυο άνδρες, ηλικίας 42 και 37 ετών, που φορούσαν ρούχα με τα διακριτικά ομάδας. Οι δράστες τους χτύπησαν, τραυματίζοντάς τους και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν θεωρεί ότι το Ισραήλ επιδίδεται σε “γενοκτονία” στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε απόψε σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέικ Σάλιβαν. Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να δουν την ήττα της Χαμάς, και πως θα ήταν λάθος μιας ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα.

ΚΑΙΡΟΣ:

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα