back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Αλ. Τσίπρας: «Δεν αποτελεί στόχο, ούτε επιθυμία μας να έχουμε τριπλές εκλογές»

Διαβάστε επίσης

 

Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων που φέρουν την κυβέρνηση να απεργάζεται σχέδιο πρόωρων εκλογών την ερχόμενη Άνοιξη, στήνοντας τριπλή κάλπη τον Μάιο, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με συνέντευξη του στο «Euronews».

«Στη Θεσσαλονίκη νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «ο στόχος και η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την τετραετία».  «Εξήγησα, το πόσο μας συμφέρει πολιτικά αυτή η εξέλιξη στο βαθμό που στις ευρωπαϊκές εκλογές που μεσολαβούν, θα έχουμε τη δυνατότητα  να καταγράψουμε τους πραγματικούς συσχετισμούς που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία, που δεν έχουν καμία σχέση με τις διαρκώς υποτιμημένες»,  «εγώ δεν θα πω εσκεμμένα, ίσως για μεθοδολογικούς λόγους, δημοσκοπικές μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Συνεπώς, θα επαναλάβω αυτό που είπα. Στόχος και στρατηγική της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας και οι εκλογές τον Οκτώβρη του 2019» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, ενώ ερωτηθείς για το σενάριο των τριπλών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο απάντησε:  «Δεν  αποτελεί στόχο, ούτε στρατηγική, ούτε επιθυμία μας να έχουμε τριπλές εκλογές».

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα της περικοπής των συντάξεων εξέφρασε την βεβαιότητα πως από την στιγμή που η χώρα επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να αποφευχθεί.
«Είμαι αισιόδοξος ότι τα νούμερα θα είναι θετικά και άρα, θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι προς όφελος της οικονομίας, αλλά και προς όφελος των συνταξιούχων και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Το λέω καθαρά.  Αν πετύχουμε τους στόχους, στο βαθμό που πετυχαίνουμε τους στόχους, θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να αποφύγουμε ένα μέτρο, το οποίο και αχρείαστο είναι και αντιαναπτυξιακό είναι, αλλά και μη διαρθρωτικό είναι» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΝΔ: «Μισόλογα Τσίπρα»

«Ο κ. Τσίπρας άφησε και πάλι μισόλογα για το αν θα κόψει τις συντάξεις που ο ίδιος ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε», σημειώνει η ΝΔ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει πως «τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις. Μέχρι να πάρει το πράσινο φως – όπως του ευχόμαστε – ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την «ευχή» που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό».

Κυβερνητικές πηγές: «Θα διαψεύσουμε τους νοσταλγούς του Πινοσέτ»

«Η ΝΔ έχει στηρίξει όλη της την πολιτική ύπαρξη στη βαθιά της επιθυμία να εφαρμοστεί η εμμονή του ΔΝΤ και να περικοπούν οι συντάξεις. Τόσο για να κατηγορεί την κυβέρνηση, όσο και γιατί αυτό είναι μέρος του προγράμματος Πινοσέτ που έχει αντιγράψει ο κ. Μητσοτάκης και επιθυμεί να εφαρμόσει στην Ελλάδα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
«Λυπούμαστε, αλλά θα τους διαψεύσουμε διπλά» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «τόσο στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019 όσο και στις επόμενες εκλογές, που θα στείλουν τους νοσταλγούς του ΔΝΤ και του Πινοσέτ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα