back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

“Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο”: Πιλοτική πεζοδρόμηση στο κέντρο του Χαλανδρίου

Διαβάστε επίσης

“Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο” στο Χαλάνδρι  με πιλοτική πεζοδρόμηση,  στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Στόχος των δράσεων, όπως σημειώνει ο Δήμος Χαλανδρίου,  είναι για πρώτη φορά να δοκιμαστεί η λειτουργικότητα του κέντρου χωρίς την παρουσία ιδιωτικών αυτοκινήτων στη διάρκεια μίας εργάσιμης ημέρας,κάτι που θα διερευνηθεί και στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Χαλανδρίου, η εκπόνηση του οποίου θα ξεκινήσει σύντομα.

Η «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στο Χαλάνδρι» περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

Πεζοδρομείται πιλοτικά η οδός Ανδρέα Παπανδρέου (από την οδό Καραολή και Δημητρίου έως την πλατεία Δούρου) και ο οδικός άξονας Βασ.Γεωργίου-Αγ.Παρασκευής (από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Αριστοφάνους).  Η πεζοδρόμηση συνοδεύεται από την απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων, καθώς και της τροφοδοσίας των εμπορικών καταστημάτων στα τμήματα που πεζοδρομούνται τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

Συγκοινωνιακή σύνδεση του κέντρου του Χαλανδρίου με το σταθμό μετρό Αγ.Παρασκευή με λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας για το χρονικό διάστημα από τις 9.00 έως τις 14.00.

Τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας ακολουθούν κυκλική διαδρομή, με αφετηρίες στο σταθμό μετρό Αγ.Παρασκευή και στην οδό Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

Οι παρεμβάσεις στην κυκλοφοριακή οργάνωση του κέντρου του Χαλανδρίου συνοδεύονται από τροποποιήσεις στις διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα