back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Νέες μαρτυρίες και βίντεο στο φως για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Διαβάστε επίσης

Νέο φωτογραφικό υλικό και βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ τα δεδομένα αλλάζει μία νέα μαρτυρία που δημοσιεύει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ για την ημέρα που έχασε την ζωή του ο 33χρονος η οποία, μάλιστα, περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση θανάτου του.

Σε βίντεο διάρκειας 1′.30, που φέρνει στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο από αυτόπτη μάρτυρα, ο Ζακ Κωστόπουλος αφού δέχθηκε τον ξυλοδαρμό του 73χρονου κοσμηματοπώλη και του 55χρονου καταστηματάρχη, αιμόφυρτος και εμφανώς αναίσθητος, έρχεται αντιμέτωπος με τη βία που ασκείται από 8 αστυνομικούς ενώ επιχειρούν να τον συλλάβουν.

Στο βίντεο ο 33χρονος έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, το κεφάλι του είναι μπανταρισμένο και ματωμένο, ωστόσο αστυνομικός φαίνεται να τον κλωτσάει παρότι είναι ήδη ακινητοποιημένος και ένας δεύτερος τον πατάει στην προσπάθεια να του περάσουν χειροπέδες. Σε ένα άλλο πλάνο άνδρας της ΕΛΑΣ κρατά με γυμνά χέρια μαχαίρι, το θεωρούμενο ως πειστήριο του εγκλήματος που φέρεται να είχε μαζί του ο νεαρός.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=CyHUzMgEVnw” width=”560″ height=”420″]

«Προσπαθούσε να εισέλθει σε όποιο κατάστημα μπορούσε»

Παράλληλα, τα δεδομένα αλλάζει τα δεδομένα μία νέα μαρτυρία για την ημέρα που έχασε την ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος η οποία, μάλιστα, περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση του 33χρονου. Υπάλληλος κοντινού καταστήματος κατέθεσε, σύμφωνα με το «Έθνος», ότι ο Ζακ Κωστόπουλος προσπαθούσε να εισέλθει σε όποιο κατάστημα μπορούσε. Όπως ανέφερε, ο 33χρονος είχε αρχικά προσπαθήσει να μπει στην επιχείρηση στην οποία εργάζεται με τρία άτομα να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

«Μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άντρα (σ.σ. εννοεί τον Ζακ Κωστόπουλο) να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας, μάλιστα, μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του το προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει» καταθέτει η κοπέλα, σύμφωνα με το Έθνος.

Και προσθέτει: «Αρχικά ο άνδρας που φώναζε είχε πάει να μπει στο μαγαζί που δουλεύω. Τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ξέρω πώς μπήκε. Μετά τον είδα να κρατάει τον πυροσβεστήρα και να χτυπάει την πόρτα του κοσμηματοπωλείου». Σύμφωνα με την ίδια, επομένως, υπάρχουν τρία άτομα που ήταν μαζί με τον Ζακ Κωστόπουλο λίγο πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο και τα οποία δεν έχουν εμφανιστεί στις αρχές με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς την ταυτότητά τους.

Εξάλλου, ένας από τους δύο ειδικούς φρουρούς που έφτασαν έξω από το κοσμηματοπωλείο, κατέθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι ο Κωστόπουλος σε κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, πήρε ένα κομμάτι από τα σκασμένα γυαλιά της τζαμαρίας, και αφού αρχικά απείλησε άνδρα του ΕΚΑΒ, στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει στρέφοντάς το στο στήθος του.

Όλγα Γεροβασίλη: «Θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου»

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ σχετικά με το επίμαχο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας τόνισε πως «θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση».

«Όλη η χώρα παρακολούθησε μέσα από τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε το αποτρόπαιο θέαμα ένας άνθρωπος που δεν προέβαλε αντίσταση να δέχεται χτυπήματα», τόνισε και επισήμανε ότι «η Ελληνική Αστυνομία κάνει άψογα τη δουλειά της» και πως «συμπεριφορές που ξεφεύγουν από τα όρια του επαγγελματισμού των αστυνομικών θα κριθούν».

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να περιμένουμε την ολοκλήρωση της ΕΔΕ». Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. βρίσκεται συνήθως στο «μάτι του κυκλώνα», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.
«Υπάρχει ένα σχέδιο για εμφανή αστυνόμευση σε όλη την Ελλάδα και για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η εμφανής αστυνόμευση δρα αποτρεπτικά».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα