back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Φρένο από Βερολίνο για τις συντάξεις – «Η Αθήνα έχει δεσμευθεί για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων»

Διαβάστε επίσης

«Η Αθήνα έχει δεσμευθεί για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων», διαμηνύει εκ νέου το Βερολίνο,  μέσω απάντησης της Γερμανικής καγκελαρίας σε ερώτηση της εφημερίδας Τα Νέα, για τα σενάρια που δικιμνούνται στην Αθήνα περί αποδοχής της Άνγκελα Μέρκελ για αναβολή ή ακύρωση της διάταξης του μνημονίου για τις περικοπές των συντάξεων.

Στην απάντηση η κεγκελαρία σημειώνει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να υλοποιηθεί «η μεταρρυθμιστική πορεία που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς.

Ηιδικότερα η Γερμανική η απάντηση της καγκελαρίας έχει ως εξής:

«Δημοσιεύματα περί υποτιθέμενων δηλώσεων της Καγκελαρίου παγίως δεν σχολίαζουμε. Ανεξαρτήτως αυτού, ισχύει ότι: Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματός της και της ολοκλήρωσής του, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση και υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής πορείας που χαράχθηκε με το πρόγραμμα του ESM. Η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης είναι αντικείμενο κυρίως της μεταμνημονιακής επιτήρησης από τους θεσμούς και την Ευρωζώνη».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα