back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ο Εθνικός Κήπος αναπλάθεται – εκσυγχρονίζεται

Διαβάστε επίσης

«Τα έργα στον Εθνικό Κήπου που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν θα προστατέψουν τον μεγαλύτερο πνεύμονα του Κέντρου της Αθήνας από την κλιματική αλλαγή, από την φθορά του χρόνου ενώ ταυτόχρονα θα τον αναπλάσουν και θα τον εκσυγχρονίσουν», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Καμίνης, στην παρουσίαση των έργων που δρομολογούνται στο μεγαλύτερο ιστορικό χώρο πρασίνου της Αθήνας, έκτασης 154 στρεμμάτων, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας του Κήπου καθώς το βράδυ θα κλείνει, το πράσινο, βάσει της διαχειριστικής μελέτης που γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Βαυαρικούς Κήπους, θα συντηρηθεί και θα αυξηθεί ενώ προβλέπονται ήπιες πολιτιστικές χρήσεις στο χώρο οι οποίες όμως θα γίνονται χωρίς την χρήση ηχητικών εγκαταστάσεων.

Επιπλέον ο κ. Καμίνης, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Λενιώ Μυριβίλη, τόνισε ότι ο φωτισμός που θα τοποθετηθεί θα αφορά τον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Κήπου, ενώ στο εσωτερικό τους θα υπάρχει μόνο φωτισμός ασφαλείας που θα λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει λόγος.

Σε ό,τι αφορά τα έργα στο εσωτερικό του Εθνικού Κήπου οι δύο αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Λενιώ Μυριβίλη και Γιώργος Αποστολόπουλος υπογράμμισαν ότι θα χρησιμοποιηθεί ότι καλύτερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον υλικό, η συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών θα γίνει χειρονακτικά, θα υπογειοποιηθούν όλα τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος ενώ θα κατσασκευαστεί σύγχρονο υπόγειο αρδευτικό σύστημα που θα εξοικονομεί το νερό του χειμώνα προς όφελος του καλοκαιριού.

«Το έργο θα εκσυγχρονίσει και θα αναπλάσει το Εθνικό Κήπο βοηθώντας ταυτόχρονα και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της κατοίκων της πόλης» είπε ο κ. Καμίνης επισημαίνοντας ότι ο Εθνικό Κήπος θα είναι πιο φιλικός προς τον πολίτη. Σε ό,τι αφορά δε τις κριτικές που δέχεται για το έργο ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για υπονόμευση από κάποιους οι οποίοι έχουν φύγει από το τραπέζι του διαλόγου για το μέλλον του Εθνικού Κήπου.

Το συνολικό έργο ανάπλασης του Εθνικού Κήπου θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη και θα έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, δηλαδή στις αρχές του 2020. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα