back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Υπουργικό Συμβούλιο για το Μακεδονικό ή κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Π. Καμμένο το δίλλημα του Α. Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

Το ενδεχόμενο να ξεπεράσει δια της θεσμικής οδού την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσαν οι μονομερείς πρωτοβουλίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, όπου παρουσίασε ξεχωριστό σχέδιο για την επίλυση του Σκοπιανού, εξετάζει σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδος να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου μέχρι το τέλος του έτους, όπου μεταξύ άλλων θα επαναβεβαιωθεί η κυρίαρχη θέση της χώρας στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής και σε ότι αφορά το Μακεδονικό η προσήλωση της Αθήνας στην συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό σημαίνει πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος θα βρεθεί με εύσχημο τρόπο προ των ευθυνών του, καταθέτοντας αν θέλει τις διαφωνίες τους σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου. Ενώ στο επιτελείο του Α. Τσίπρα, λαμβάνοντας υπόψη και το αρνητικό κλίμα που υπάρχει από το κόμμα προς το πρόσωπο του Π. Καμμένου, θα αποφύγει την περαιτέρω «νομιμοποίηση» των αντάρτικων εμφανίσεων έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως συμβαίνει κάθε φορά που ο πρωθυπουργός τον συναντά, και κυρίως την διαιώνιση μιας εντύπωσης ότι ο Α. Τσίπρας «άγεται και φέρεται εκβιαζόμενος».
Το παραπάνω σκεπτικό συνιστά και έναν απ’ τους λόγους που το περιβάλλον του πρωθυπουργού μέχρι την Κυριακή το βράδυ δεν επιβεβαίωνε τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών που έφεραν να τον Α. Τσίπρα να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Π. Καμμένο αμέσως μετά την επιστροφή του τελευταίου από τις ΗΠΑ.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα