back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Γιορτή Ανάγνωσης: «Η «πλατεία Δεξαμενής ξαναζεί»

Διαβάστε επίσης

Η πλατεία Δεξαμενής ξαναζεί τις ημέρες της λογοτεχνίας και την ποίησης. Σήμερα, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων «Η «πλατεία Δεξαμενής ξαναζεί» που διοργανώνει η Επιτροπή Γραμμάτων και Τεχνών του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, παρουσιάζονται μελοποιημένα ποιήματα των Κώστα Βάρναλη και Οδυσσέα Ελύτη.

H εκδήλωση έχει ως εφαλτήριο και αντελεί έμπνευση, από την περίφημη λογοτεχνική ακμή της πλατείας Δεξαμενής (1900-1940), όπου σύχναζαν οι Κώστας Βάρναλης, Παύλος Νιρβάνας, Έλλη Αλεξίου, ο Δημήτρης Ψαθάς, ο Γιώργης Φτέρης και τόσοι άλλοι.

Με αφήγηση, ανάγνωση αποσπασμάτων έργων τους και μουσική παρουσίαση μελοποιημένων ποιημάτων του Κώστα Βάρναλη και του βραβευμένου με Νόμπελ Οδυσσέα Ελύτη από τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου των Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, Θεοδώρα Θεοδώση, Σάκη Γελαδά, Χάρη Χρονόπουλο, Σμαράγδα Τσαχάκη, Κέλλυ Αλεφάντου. Θα συνοδεύουν οι μουσικοί Κώστας Βλάχος (κιθάρα) και Κοσμάς Κοκόλης (μπουζούκι).

Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται στη ενότητα «Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης», η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χώρος: Πλατεία Δεξαμενής Λυκαβηττού. Ώρα 19:45-21:30

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα