back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κοτζιάς – Καμμένος σε νέα επεισόδια

Διαβάστε επίσης

Έμμεσους υπαινιγμούς για πιθανή διαγραφή τμημάτων των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου, αφήνουν κύκλοι του Νίκου Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι εάν κάποιοι, μετά την σιωπή στις ύβρεις, θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρατκικά είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο θέμα, αναφέρθηκε εκ νέου  το βράδυ της Πέμπτης, ο Πάνος Καμμένος. «Ποτέ δεν ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση πήρε 50 εκ. από τον Σόρος», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Star, διευκρινίζοντας ότι «στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρθηκε στον γνωστό επιχειρηματία σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα που δεν είχε, όπως υποστήριξε καμία σχέση με την κυβέρνηση. Δεν θα ξανασχοληθώ με τον Νίκο Κοτζιά, τόνισε ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας προσθέτοντας με νόημα «Το γαρ πολύ της θλίψεως…»».

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία, επανέλαβε το αίτημά της να δημοσιοποιηθεί η επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά. Παράλληλα, ζήτησε την  παρέμβαση και της Δικαιοσύνης για το ζήτημα της επιστολής, ενώ την ίδια ώρα απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση επικαλούμενη «πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό της που μεταφέρονται καθημερινά από τον Τύπο και το Διαδίκτυο».

Όπως έκανε γνωστό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου “το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά στην οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι ο κ. Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος”.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έπραξε το αυτονόητο, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Καλογήρου και ο αναπληρωτής του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, αν και ήταν παρόντες στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ακούστηκαν οι καταγγελίες Καμμένου, αντί να κινήσουν τη διαδικασία διερεύνησής τους, παριστάνουν τους Ποντίους Πιλάτους μετέχοντας σε μια πρωτοφανή κυβερνητική ομερτά», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, η οποία υποστήριξε παράλληλα πως είναι «αυτονόητο ότι και η Δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει να της προσκομιστεί η επιστολή Κοτζιά». «Και αυτό- πρόσθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση- διότι σωρεία δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι η επιστολή αποκαλύπτει στοιχεία για σωρεία σκοτεινών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα και χρήζουν άμεσης δικαστικής διερεύνησης».

Η ΝΔ είχε καλέσει αρχικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα την επιστολή του κ. Κοτζιά, επικαλούμενη και το γεγονός ότι ζητήθηκε αυτό και από τον ίδιο τον τέως υπουργό Εξωτερικών. Στη συνέχεια απευθύνθηκε και στο Νίκο Κοτζιά, ενώ την Τετάρτη ζήτησε, με την διαδικασία της κατάθεσης εγγράφων, να δοθεί η επιστολή παραίτησης στη Βουλή.

Με τη σημερινή ανακοίνωση επιχειρεί πάντως να βάλει στο “κάδρο” και τον εξάδελφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα, τον οποίο αφορά ένα από τα τρία ερωτήματα που διατύπωσε η ΝΔ με την ανακοίνωσή της. Αυτά έχουν ως εξής:

-Εμπλέκεται και ο ξάδερφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας στις ύποπτες υποθέσεις της κυβέρνησης που καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς;

-Υπάρχουν στην επιστολή του αναφορές στο σκάνδαλο Καμμένου με την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία;

-Καταγγέλλει ο κ. Κοτζιάς τον αδιαφανή τρόπο που ο κ. Καμμένος φέρεται να διαχειρίστηκε τα κοινοτικά κονδύλια των ΜΚΟ για τους πρόσφυγες;

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε ότι «δεν αναδεικνύει τυχαία τα ενδεικτικά- όπως τα χαρακτήρισε- αυτά ερωτήματα» διότι «αυτά, όπως και πολλά άλλα, διατυπώνονται πλέον με τη μορφή των αποκαλύψεων στον Τύπο και το διαδίκτυο που μεταφέρουν καθημερινά πληροφορίες από το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά».

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά. Πολύ περισσότερο, όταν το «ανοιχτό βιβλίο του», όπως χαρακτήρισε τον κ. Κοτζιά, αποκάλυψε δημοσίως πως ο κ. Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος χρημάτισε υπουργούς της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξαγοράσουν και εκείνοι ξένους παράγοντες», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Αν όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα θεωρεί «ψεκασμένες θεωρίες συνομωσίας» του κ. Καμμένου, όπως τα χαρακτήρισε σήμερα η «Αυγή», να το πει δημοσίως. Σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, οφείλει να εξηγήσει με πειστικό τρόπο στους πολίτες, γιατί απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και επέλεξε να συγκυβερνά με ένα «ψεκασμένο συνωμοσιολόγο».

Μαξίμου: Προσπάθεια από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση

«Είναι αξιοθαύμαστη, αν και με καταφανείς στόχους, η προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Πρωθυπουργικό Γραφείο.

«Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κ. Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του», προσθέτει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Είναι αξιοθαύμαστη, αν και με καταφανείς στόχους, η προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν.

Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

Οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους.

Ο ελληνικός λαός έχει κρίση, έχει γνώση και διαμορφώνει άποψη πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς και τις βλακώδεις επικοινωνιακές δήθεν καταιγίδες που ενορχηστρώνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κου Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του.

Πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός.

Κίνημα Αλλαγής: «Ας μας πει ο Τσίπρας ποιος είναι ο συκοφάντης και ποιος ο ψεύτης»

«Ο κ. Κοτζιάς αναφέρει δημοσίως τις καταγγελίες Υπουργού (που έγιναν μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο) περί χρηματισμού της Κυβέρνησης από τον Σόρος και ο Υπουργός – μαζί με το γνωστό δεκανίκι του – το αρνείται κατηγορηματικά.

Ας μας πει επιτέλους ο σιωπών Πρωθυπουργός ποιος είναι συκοφάντης ή ποιος είναι ψεύτης», τονίζει σε σχόλιο του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Απόστολος Χονδρόπουλος

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα