back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Συνθήκες σύγκρουσης στους συνδικαλιστικούς κόλπους της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Νερό στον μύλο της έντασης μεταξύ ΝΔ και της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ, έριξε η χθεσινή συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, με το προεδρείο της συνδικαλιστικής παράταξης «Ενότητα».

Η στάση της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη ΝΔ, δημιουργεί συνθήκες σύγκρουσης με ορατό τον κίνδυνο πολιτικών παρενεργειών.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την ικανοποίηση του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τις θέσεις του προεδρείου της «Ενότητας» στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, οι οποίες -όπως επισημάνθηκε- «κινούνται στο πνεύμα της φιλελεύθερης και ανοιχτής οικονομίας και ταυτόχρονα διασφαλίζουν και προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας», θεωρούνται από τους συνδικαλιστές ως επιβεβαίωση του «χρίσματος» που έχουν λάβει σε πολιτικό επίπεδο.

Στελέχη της ΔΑΚΕ, από την πλευρά τους, απορρίπτουν αυτού του είδους την ερμηνεία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ενδεχόμενη προτίμηση κομματικών αξιωματούχων απέχει παρασάγγας από την εκλογική νομιμοποίηση εκ μέρους των εργαζομένων. Γέγονος, το οποίο αποδείχθηκε και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε το 2016 στην Ρόδο, κατά το οποίο η εκλογική πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ΔΑΚΕ (όχι, χωρίς απώλειες).

Σε κάθε περίπτωση, η στάση της κομματικής ηγεσίας απέναντι στην ΔΑΚΕ αποδεικνύει περίτρανα ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι…σύμπτωση.

Επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης, διεγράφη από το κόμμα για να επιστρέψει λίγο αργότερα.

Εξάλλου, ο Νίκος Κιουτσούκης είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, η παράταξη «Ενότητα», έκανε τα πρώτα αποφασιστικά βήματα. Στο συνέδριο του κόμματος το 2016, η ΔΑΚΕ εξαφανίστηκε από το καταστατικό και την θέση της πήρε μια γενικόλογη αναφορά σε συνεργαζόμενες οργανώσεις.

Προς επίρρωση αυτού, βρέθηκαν εκτός συνεδρίου οι περίπου 100 ΔΑΚίτες και συμμετείχε μόνο ο κ. Κιουτσούκης με την ιδιότητα του γγ της ΓΣΕΕ και όχι του προέδρου της ΔΑΚΕ.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα