back to top
22.9 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

22.9 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά η ακρίβεια. Σύμφωνα με την έρευνα της Οικονομικής Συγκυρίας του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών του ΙΟΒΕ, έξι στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα», ενώ το 56% εκτιμά πως θα υπάρξει νέα άνοδος των τιμών με τον ίδιο ή και ταχύτερο ρυθμό το προσεχές διάστημα. Αντίθετα μόλις το 17% δηλώνει ότι αναμένει μια σταθερότητα. Το 12% των πολιτών δηλώνει ότι αντλεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες, καταγράφοντας αύξηση 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

«Η Ελλάδα δεν είναι πρωταγωνιστής στην ακρίβεια, άσχετα αν ο πολίτης αισθάνεται ότι υπάρχει ακρίβεια, γιατί υπάρχει», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο protothema.gr. Αναγνώρισε ωστόσο ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μείωσης του ΦΠΑ.

«Ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Μητσοτάκης ευθύνεται για την δημιουργία της αισχροκέρδειας», δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στον Flash 99,4.

«Το να μειώσεις τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση και να κάνεις ελέγχους στην αγορά για να περάσει η μείωση στο προϊόν και όχι στην τσέπη του επιχειρηματία, είναι μια λύση που έχουμε προτάξει. Δεν την αξιοποίησε η ΝΔ» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του και της ομιλίας του σε συγκέντρωση ομοεθνών του. «Δεν έρχεται ως προσκεκλημένος της ελληνικής κυβέρνησης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο «για μια περιττή και αχρείαστη επιλογή». Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η επίσκεψη Ράμα είναι μια «προκλητική ενέργεια, την ημερομηνία που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, η οποία αναδεικνύει την απουσία συνεκτικής πολιτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη». «Η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, που ενήργησε όχι ως πρωθυπουργός αλλά ως κομματάρχης, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την επίσκεψη Έντι Ράμα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, με φόντο την ένταξη του Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος.

Βολές από την αντιπολίτευση και για τα ελληνοτουρκικά.

«Οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοί», τόνισε στη συνέντευξή του στο protothema.gr ο πρωθυπουργός με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στην Άγκυρα και την εκτίμηση ότι μετά τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί θα πρέπει να αναβάλει το ταξίδι του. Όπως είπε θα εκφράσει στον ο ίδιος στον Πρόεδρο Ερντογάν την εντονότατη δυσαρέσκειά του, ώστε να μην δημιουργηθεί μία κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλώνοντας, με πλήρη αμηχανία, πως η μόνη κίνηση που προτίθεται να κάνει είναι να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του στον Τούρκο πρόεδρο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρωθυπουργός και η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών έπρεπε να στείλουν ένα μήνυμα στον κ. Ερντογάν», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή του στη Νέα Τηλεόραση.

«Οι προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης εκθέτουν όσους συστηματικά καλλιεργούν τον εφησυχασμό για τα “ήρεμα νερά” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Απάντηση στις κρίσεις δεν είναι η αντιπολιτική, απάντηση στην άνoδο της ακροδεξιάς δεν είναι η μεταπολιτική», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του Eurojam 2024. Όπως είπε, «ο αγώνας για μια άλλη Ευρώπη, που θα είναι και ισχυρή και κοινωνική, πρέπει να συνεχιστεί, καθώς σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ».

Θερμή υποδοχή στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα επεφύλαξε στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης ο Εκρέμ Ιμάμογλου. «Είναι δέσμευσή μας να συνεργαστούμε στενά για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο των ιστορικών πόλεών μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων εκφράζοντας την ελπίδα «να επικρατήσουν οι προοδευτικές φωνές κόντρα στον λαϊκισμό και στη μισαλλοδοξία».

Με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού φωταγωγήθηκε το κτίριο της Βουλής, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου τιμώντας το έργο του διεθνούς ανθρωπιστικού κινήματος.

Θύμα ομαδικού βιασμού μια 14 ετών στο Κουρτρέ, στην περιοχή της Φλάνδρας. Την περίοδο του Καθολικού Πάσχα, η κοπέλα πήγε με τον 16χρονο φίλο της σε δάσος και εκεί την περίμεναν περίπου δέκα έφηβοι, με τον μικρότερο να είναι 11 ετών. Η 14χρονη βιάστηκε ομαδικά, ενώ η παρέα των αγοριών ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ερευνάται ο ρόλος του 11χρονου στα γεγονότα. Οι έφηβοι συνελήφθησαν ενώ η κοπέλα λαμβάνει ψυχολογική βοήθεια.

Έκλεισαν οι κάλπες για τις διπλές εκλογές, βουλευτικές και δεύτερο γύρο προεδρικών, στη Βόρεια Μακεδονία. Αναμένεται αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς προεξοφλείται η επικράτηση του δεξιού κόμματος VMRO και ήττα του κυβερνώνοντος σοσιαλδημοκρατικού. Τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργότερα το βράδυ.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Αυτήν την ώρα στην Ισπανία, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα για την πρόκριση του στο Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Σε εξέλιξη και ο αγώνας ρεβάνς Ρεάλ Μαδρίτης- Μπάγερν για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ: Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα