back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δ. Πιατάς στον “Αθήνα 9.84”: Έργο με κέφι, συγκίνηση και ανθρωπιά- Οι «Ήρωες» στο θέατρο “Κατερίνα Βασιλάκου”

Διαβάστε επίσης

Μία τρυφερή κωμωδία όπου το γέλιο και το δάκρυ εναλλάσσονται. Αυτοί είναι οι «Ηρωες» με τον Δημήτρη Πιατά στο θέατρο “Κατερίνα Βασιλάκου”. Εκεί όπου μοιράζεται με μαεστρία τον τίτλο, με τον Γιάννη Φέρτη και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Όλα συμβαίνουν στην ταράτσα του γηροκομείου. Εκεί όπου ζουν έγκλειστοι τρεις βετεράνοι του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, μοναδική παρέα, ο ένας για τον άλλο, ιδιότροποι, με παραξενιές και ιδιορρυθμίες. Επί σκηνής συναντώνται προσωπικές διαδρομές και διασταυρώνονται οι διαφορετικές όψεις μιας τελευταίας απόδρασης… επιθυμητής και για τους τρεις.

Οι ερμηνείες στην παράσταση συναρπάζουν. Ο Γιάννης Φέρτης υποδύεται τον “Φερναν”. Έναν Μπον-βιβέρ στρατιωτικό, εραστή στις μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές στην στρατιωτική του θητεία, ο οποίος έχει χαλαρές σχέσεις με την οικογένεια της αδελφής του και εμμονή ότι η προϊσταμένη του οίκου ευγηρίας θέλει να τον δηλητηριάσει.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης είναι ο “Γούσταυος”, ένας απόστρατος στρατηγός, γκρινιάρης, προσκολλημένος στην στρατιωτική πειθαρχία, θέλει να διατάζει ακόμα και τώρα που είναι απόστρατος και ο Δημήτρης Πιατάς ενσαρκώνει τον “Ρενε”, έναν ονειροπόλο, ευαίσθητο, μοναχικό στρατιωτικό, ορθολογιστή, που έχει αποδεχτεί την κατάσταση του, αλλά εξακολουθεί να ονειρεύεται”.

“Κάθε φορά που ξεκινάμε την παράσταση είναι η προσωπική μας χαρά και περνάμε μοναδικά. Είμαστε τρία άτομα που ένας πειράζει τον άλλον, με ποιότητα όμως και αισθητική. Το έργο είναι ένας θησαυρός θεάτρου, έχει κέφι, συγκίνηση και ανθρωπιά», επισήμανε ο Δημήτρης Πιατάς, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την Κατερίνα Πουλοπούλου.

Ο Δημήτρης Πιατάς, παράλληλα, υποδύεται και τον Κουασιμόδο, στην «Παναγία των Παρισίων», στο Παλλάς και όπως δήλωσε στην Κατερίνα Πουλοπούλου, “το στοίχημα με τον δύσμορφο, καμπούρη Κουασιμοδο είναι μια συγκλονιστική εμπειρία”. “Οταν τελειώνει η παράσταση τα παιδιά… θέλουν να τον πάρουν στο σπίτι τους”, είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα