back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συνάντηση γνωριμίας με το κρητικό κρασί

Διαβάστε επίσης

Είκοσι πέντε οινοποιεία της Κρήτης με περισσότερες από διακόσιες πενήντα ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα από ντόπιες και ξένες ποικιλίες προσκαλούν τον κόσμο να δοκιμάσει και να απολαύσει το ιδιαίτερο κρητικό κρασί.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι οινοποιοί της Κρήτης διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα και για μία μόνο ημέρα στον πολυχώρο πολιτισμού «Αθηναΐς», στον Βοτανικό, στην Αθήνα την έκθεση κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά».

΄Οπως τόνισε στον «Αθήνα 984» ο οινοποιός και πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης Νίκος Μηλιαράκης τα τελευταία χρόνια τα κρητικα κρασια καταφέρνουν να αποσπάσουν σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς χάρη στην εξαιρετική ποιότητά τους.
Ο κύριος Μηλιαράκης πρόσθεσε επίσης ότι τα οινοποιεία της Κρήτης παράγουν κρασιά από ντόπιες κρητικές μοναδικές ποικιλίες σταφυλιών όπως Βηλάνα, Βηδιανό, Θραψαθηρι για όποιους αγαπάνε το λευκό κρασί και Κοτσιφάλι, Μαντηλάρι, Λιάτικο για τους φίλους του κόκκινου οίνου.
Οι ξεχωριστές ντόπιες ποικιλίες φαίνεται να εντυπωσιάζουν τους ξένους επισκέπτες ενώ διαρκώς αυξάνονται οι ετικέτες των τοπικών παραγωγών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό κατέληξε ο κύριος Μηλιαράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη γευσιγνωσία το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις, όπως αφιέρωμα στον Οινοτουρισμό, συζήτηση των ειδικών με το κοινό για τους κρητικούς αμπελώνες, το θέμα «Γαμοπίλαφο, η κρητική απάντηση στο ριζότο» από τον σεφ της «Αθηναΐδας» και τη Νίκη Μηταρέα, αφιέρωμα στην ποικιλία «Βιδιανό», ενώ θα υπάρξει και πωλητήριο κρασιών και οινικών εκδόσεων σε ειδικές τιμές.
Από τις 15.30 μέχρι τις 19.30, με οδηγό την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, θα γίνονται ξεναγήσεις στην έκθεση, που λειτουργεί 11.00-15.00 για τους επαγγελματίες του κλάδου με δωρεάν είσοδο και 15.00-20.00 για το οινόφιλο κοινό με είσοδο επτά ευρώ.

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα