back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Παραίτηση των βουλευτών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ από το δικαίωμα να λάβουν αναδρομικά

Διαβάστε επίσης

Με εντολή του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι οι βουλευτές του κόμματος παραιτούνται σήμερα από το δικαίωμα να λάβουν οποιοδήποτε ποσό προκύψει ότι δικαιούνται από αναδρομικά βάσει της κυβερνητικής τροπολογίας για την χορήγηση αναδρομικών σε ειδικά μισθολόγια.

Με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να υιοθετήσουν την απόφαση αυτή ως έμπρακτο και αυτονόητο σεβασμό στις θυσίες που έχουν υποστεί οι πολίτες τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του προέδρου της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε ότι με την τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων και των υπαγομένων στα ειδικά μισθολόγια «οι βουλευτές ψήφισαν και επιστροφή αναδρομικών στους εαυτούς τους ύψους 24.442 ευρώ».

Αλλά και στο ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά διαμήνυσε πως κανένας τέως βουλευτής δεν θα πρέπει να διεκδικήσει αναδρομικά.

Σε ανακοίνωσή του, και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Παύλος Χρηστίδης, ξεκαθάρισε ότι κανείς τέως βουλευτής δεν πρέπει να διεκδικήσει αναδρομικά. «Για εμάς είναι σαφές, όπως έχει ξεκαθαρίσει και η Φώφη Γεννηματά, πως κανένας τέως Βουλευτής δεν πρέπει να ζητήσει αναδρομικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα