12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γαλάζια ανάπτυξη στον Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Για 5η συνεχή χρονιά ο Πειραιάς υποδέχεται τον διαγωνισμό για τη γαλάζια ανάπτυξη «BLUEGROWTH PIRAEUS», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στις 17:30, στην κεντρική σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Ο 5ος διαγωνισμός «BlueGrowth Piraeus», ο οποίος είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου σε συνεργασία με την Aephoria, αποτελεί θεσμό για την πόλη, καθιερώνοντας πλέον τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός «BlueGrowth Piraeus», έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Συμβούλους του «BlueGrowth» και το κοινό, ενώ η διαδικασία ψηφοφορίας θα αναδείξει τις δημοφιλέστερες ιδέες. Οι νικητές θα κερδίσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και σε ένα ισχυρό δίκτυο ανθρώπων της γαλάζιας οικονομίας, καθώς και ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης, σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς και φορείς, με την υποστήριξη της Aephoria και του BlueGrowth.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλου τις προτάσεις τους έως τις 12 Νοεμβρίου στο σύνδεσμο: www.bluegrowth.gr
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά και επικεφαλής του θεσμού θαλάσσιας καινοτομίας «BlueGrowth Piraeus», Πέτρος Κόκκαλης, σε δήλωσή του επεσήμανε πως το όραμα του «BlueGrowth», είναι να εμπνεύσει τη νέα γενιά των επιχειρηματιών να δημιουργήσουν μία βιώσιμη ανάπτυξη σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο στο χώρο της γαλάζιας οικονομίας.

«Στόχος μας είναι η ημέρα μετά τον διαγωνισμό, να αποτελέσει την αρχή για μια νέα ιδέα, η οποία θα ενσαρκώνει την ουσία και το πραγματικό νόημα του BlueGrowth: αυθεντικότητα, δημιουργικότητα, καινοτομία και συνεργατικότητα» τόνισε, σημειώνοντας πως η ομάδα του BlueGrowth, μαζί με την Aephoria και τη «δεξαμενή» Μεντόρων, θα βρίσκεται στη διάθεση των συμμετεχόντων για οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόκληση παρουσιαστεί.

«Στον Δήμο Πειραιά, δουλεύουμε στην κατεύθυνση εδραίωσης του Πειραιά, ως μιας πόλης που υποδέχεται και ενθαρρύνει τις καινοτόμες ιδέες στο πεδίο της γαλάζιας ανάπτυξης. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών με υψηλού επιπέδου υποβαλλόμενες προτάσεις. Θεωρώ πως θα είναι μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά για τον τομέα της θαλάσσιας καινοτομίας» κατέληξε.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα