back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

«Καμπάνα» 37 χιλ. ευρώ σε εργοδότη για προσβολές και σεξιστικά σχόλια σε εργαζόμενη

Διαβάστε επίσης

«Καμπάνα» 37.000 ευρώ, περίπου, έπεσε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε εργοδότη για παρενόχληση και προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος υπαλλήλου του.

Από το ποσό αυτό, 20.000 ευρώ αποτελούν αποζημίωση για την προσβλητική συμπεριφορά του εργοδότη, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν απαιτήσεις της υπαλλήλου.

Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα στην επιχείρηση από την Επιθεώρηση Εργασίας και κρίθηκε άκυρη η απόλυση της εργαζόμενης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η Ένωση”, ο εργοδότης σχεδόν καθημερινά παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, απευθυνόμενος με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις προς αυτή.

Όταν η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος και αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω, ο εργοδότης φρόντισε να την απομακρύνει από την εργασία δίχως να της καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.

Το Δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις ύψους 36.839,50€, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Η Ομοσπονδία, καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, να μην διστάζουν να καταγγέλλουν ανάλογες συμπεριφορές εργοδοτών στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη ιστοσελίδα www.idiotikoi.gr.

Ο ΑΘΗΝΑ 9.84 παρουσιάζει εκτενή αποσπάσματα από την δικαστική απόφαση:

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα