back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Χριστουγεννιάτικο Bazaar για το Γηροκομείο της «Εστίας Κωνσταντινουπόλεως»

Διαβάστε επίσης

Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση (Bazaar) διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, στο Παλαιό Φάληρο, το Εθελοντικό Σώμα Κυριών που στηρίζει το Γηροκομείο της «Εστίας Κωνσταντινουπόλεως», το οποίο βρίσκεται στην Παλαιά Φώκαια εδώ και 32 χρόνια.

Το bazaar θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, απέναντι από την κεντρική πλατεία του Δήμου, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί το Γηροκομείο της «Εστίας Κωνσταντινουπόλεως» και τα έσοδα θα συμβάλλουν για να συνεχίσει το Εθελοντικό Σώμα Κυριών το φιλανθρωπικό έργο του προς τους φιλοξενούμενους της «Τρίτης Ηλικίας».

Το Γηροκομείο

Η «Εστία Κωνσταντινουπόλεως», Σωματείο αναγνωρισμένο από το κράτος και εντεταγμένο στον χώρο της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, ίδρυσε πριν από 32 χρόνια ένα κέντρο παροχής δωρεάν θαλπωρής, στέγης και διατροφής στους απόρους και κοινωνικά απομονωμένους υπερήλικες Κωνσταντινουπολίτες και Μικρασιάτες ομογενείς.

Εστία Κωνσταντινουπόλεως

Οι εγκαταστάσεις του Γηροκομείου καλύπτουν συνολικό εμβαδόν 2.227 τ.μ. σε οικόπεδο έκτασης 5,5 στρεμμάτων, στη θέση Καταφύγι Παλαιάς Φώκαιας. Τόσο το οικόπεδο όσο και τα χρήματα που απαιτήθηκαν για την αποπεράτωση του έργου προήλθαν από δωρεές Κωνσταντινουπολιτών, φίλων της Εστίας. Το Γηροκομείο μπορεί να φιλοξενήσει έως 60 ηλικιωμένους, παρέχει όλες τις ανέσεις, διαθέτει υποδειγματικούς κοινόχρηστους χώρους, τις πολυτελείς εγκαταστάσεις περιβάλλει ένας φυσικός παράδεισος από δέντρα, κάθε λογής φυτά και άνθη, ενώ απέχει λίγα μόλις λεπτά από τη θάλασσα, μακρυά από το νέφος και τη ρύπανση της Αθήνας, κάνοντας όμορφη και ευχάριστη τη διαμονή στους φιλοξενούμενους «απόμαχους της ζωής».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα