back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δύο αλατιέρες και 6 τόνοι αλατιού στους δρόμους της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμος Αθηναίων επιστράτευσε από χθες βράδυ δύο αλατιέρες οι οποίες έχουν ρίξει μέχρι και σήμερα το πρωί 6 τόνους αλάτι στους δρόμους της Αθήνας, για την αντιμετώπιση του χιονιού.

Η έντονη χιονόπτωση δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο για τις γειτονιές της Αθήνας, ωστόσο από χθες το βράδυ η πρωτεύουσα “ντύθηκε” στα λευκά, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει, φυσικά, σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους.

Για το λόγο αυτό, από χθες το βράδυ ο Δήμος Αθηναίων έχει επιστρατεύσει δύο ειδικά οχήματα, τις “αλατιέρες”, και οι οποίες έχουν απλώσει στους δρόμους της Αθήνας 6 τόνους αλάτι προκειμένου η διέλευση των οχημάτων στους δρόμους να γίνεται με ασφάλεια.

Ιδίως, μάλιστα, σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι ο Λυκαβηττός και η Κυψέλη, οι αλατιέρες έχουν περάσει παραπάνω από μία φορά τους δρόμους με αλάτι.

Μιλώντας στον Αθήνα 984, ο Διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργος Ζούνης, τόνισε πως “με βάση τις προβλέψεις από την πολιτική προστασία, είχαμε λάβει από χθες το βράδυ προληπτικά μέτρα. Είχαμε φροντίσει να ρίξουμε αλάτι σε όλες τις εισόδους των νοσοκομείων που είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου της Αθήνας. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, μας είχαν ζητηθεί, μάλιστα, από υπηρεσίες σακούλες με αλάτι, όπως είναι το γηροκομείο Αθηνών και η φρουρά του προέδρου της Δημοκρατίας”.

Ανέφερε, παράλληλα, πως το βράδυ επειδή θα υπάρχει παγετός, αν και προβλέπεται ότι στην Αθήνα, τουλάχιστον, το χιόνι θα λιώσει, θα ληφθούν προληπτικά μέτρα αντίστοιχα με τα χθεσινά και θα γίνει χρήση άλλων 6 τόνων αλατιού.

 

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα