back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ποτάμι: Να μην μιλούν για εμάς χωρίς εμάς

Διαβάστε επίσης

Mε τη φράση «να μην μιλούν για εμάς χωρίς εμάς» σε ανακοίνωση του το Ποτάμι παρέχει διευκρινίσεις επί της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας καθώς όπως επισημαίνει η αποσύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το «Μακεδονικό» δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους υποθέσεις.

Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται οτι το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει πως δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας μάλιστα οτι ήδη έχει ψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2018 και θα ξανακάνει το ίδιο αν κατατεθεί ανάλογη πρόταση.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει οτι αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία τότε η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.

Σε οτι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρεται οτι το Ποτάμι από την ίδρυση του έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας της πΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, υπογραμμίζοντας οτι η διαιώνιση του προβλήματος για δεκαετίες είναι επιζήμια για την Ελλάδα. Παραπέμπει πάντως για περαιτέρω διευκρινίσεις μετά τις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΟ που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ώρες.

Εν τω μεταξύ, πηγές από το Ποτάμι, διευκρίνιζαν οτι πρόκειται για πάγιες θέσεις του κόμματος. Σε οτι αφορά, ειδικότερα τη Συμφωνία των Πρεσπών, έκαναν λόγο για θετική προδιάθεση έναντι αυτής, τελώντας ωστόσο-όπως επισημάνθηκε- εν αναμονή του τελικού κειμένου που θα έρθει απο την ΠΓΔΜ στην ελληνική Βουλή.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα