back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: «Εάν άρει ο Πάνος Καμμένος την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή»

Διαβάστε επίσης

Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εν ευθέτω χρόνο και συντεταγμένα προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, σε περίπτωση που ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει του μεθαυριανού του ραντεβού με τον Πάνο Καμμένο εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο τέλος δεν θα διευκολύνει με τη στάση του τα σχέδια των πολιτικών τους αντιπάλων που επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης. Ωστόσο όπως εξήγησε εάν ο κος Καμμένος μετά το ραντεβού τους δηλώσει ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση τότε ο ίδιος θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία όπως διευκρίνισε θα φέρει προς ψήφιση εντός του Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη της έως τώρα θητείας του είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να υπάρχει αστάθεια στα βόρεια σύνορά της και βεβαίως δεν πρέπει να επιθυμεί τη διάσπαση της Fyrom .
Χαρακτήρισε αγχωμένο τον κ. Μητσοτάκη για τυχόν πτώση της κυβέρνησης, γι’ αυτό όπως είπε τον προκαλώ να καταθέσει αυτός πρόταση μομφής. Ακόμη ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας ότι έχει εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της χώρας με εξαιρετικό τρόπο.
Για την υπόθεση Novartis o Πρωθυπουργός επισήμανε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη των προσώπων που πήραν τις αποφάσεις, το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τα 8 πολιτικά πρόσωπα, αυτό θα το διερευνήσει η δικαιοσύνη, είπε, τονίζοντας την ανάγκη να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι με την Άγκυρα και γνωστοποίησε ότι στις αρχές του Φεβρουαρίου προγραμματίζει το ταξίδι του στη Τουρκία και τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, απάντησε πως σημασία έχει η ουσία και όχι το ύφος των δηλώσεων του και παρατήρησε: Αν είναι παρέμβαση οι δηλώσεις του κ. Πολάκη, τότε η μήνυση σε δικαστικούς λειτουργούς τι είναι;
Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι που φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να αποδειχθεί ότι είναι αθώοι, όμως δεν θα αφήσει να κουκουλωθεί η υπόθεση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να της δείξουμε εμπιστοσύνη.
Η ΝΔ

“Το λέμε από καιρό. Θα χρειασθεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και το θίασό του από τις καρέκλες τους. Σήμερα απλά μας ενημέρωσε ότι επιχειρεί με 6 πρόθυμους βουλευτές άλλων κομμάτων να σχηματίσει μια κυβέρνηση κουρελού με ημερομηνία λήξεως”, σχολιάζει για την συνέντευξη του πρωθυπουργού η ΝΔ.
Το ΚΚΕ
Αυτή η κυβέρνηση, με όποια σύνθεση ή συνοδοιπόρους, θα συνεχίσει να τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και να προωθεί τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, σχολίασε το ΚΚΕ μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού.
ΚΙΝΑΛ
Παρακολουθήσαμε απόψε ένα αδύναμο Πρωθυπουργό σε αποδρομή, ικέτη του ακροδεξιού εταίρου του, σχολιάζει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής και προσθέτει: Παίζουν τα ρέστα τους σε ένα αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας. Δυστυχώς με διακύβευμα την πολιτική ομαλότητα, μείζονα εθνικά θέματα και την πορεία της χώρας. Εκλογές τώρα!, καταλήγει το ΚΙΝΑΛ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα