back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΝΔ: «Σκηνοθέτημένο διαζύγιο» – Τηλεοπτική συνέντευξη Μητσοτάκη την Δευτέρα

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα ότι  «όσοι πουν “ναι” στην ψήφο εμπιστοσύνης, λένε επί της ουσίας “ναι” και στην συμφωνία των Πρεσπών»,  εκπέμπει η αξιωματική αντιπολίτευση ενόψει της συζήτησης  στη Βουλή και της ψηφοφορίας την προσεχή Τετάρτη,  ενώ  ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ,  Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει σήμερα Δευτέρα τηλεοπτική  συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Antenna.

Πηγές της ΝΔ υποστηρίζουν παράλληλα ότι όσοι δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης «σε μια κυβέρνηση που καταρρέει θα κληθούν επώνυμα να εξηγήσουν τη στάση τους» και κατευθύνουν την πολιτική πίεση προς τους βουλευτές που ενώ φημολογείται ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης,  δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν στη συνέχεια την συμφωνία των Πρεσπών.
 «Οι επιπλέον έξι βουλευτές  -αν τελικά επιβεβαιωθεί η φημολογούμενη ψήφος τους- είναι που θα κρατήσουν την κυβέρνηση ζωντανή και θα της επιτρέψουν να ψηφίσει και την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, ακόμη και με άλλη πλειοψηφία»,  λένε χαρακτηριστικά στην  αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτουν: «Ειδικά όσοι τάχα αντιτίθενται στην Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορούν να νίπτουν τας χείρας τους. Κάθε ένας εξ αυτών, είναι ο εκατοστός πεντηκοστός πρώτος».
Σύμφωνα πάντως  με τη ΝΔ,  η οποία μίλησε για «σκηνοθετημένο “διαζύγιο”»,  όλα είναι  προσυνεννοημένα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο «για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών»,  αφού- όπως υποστηρίζουν  στην Πειραιώς- «ο κ. Καμμένος» χαρίζει «4 βουλευτές των ΑΝΕΛ για να φτάσει στους 151»  και μάλιστα για τους κυρίους Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι «λέει ότι δεν θα τους διαγράψει καν για να μην μείνουν οι ΑΝΕΛ με λιγότερους από πέντε βουλευτές και διαλυθεί η κοινοβουλευτική τους ομάδα».

Καμμένος σε ρόλο Μακεδονομάχου

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντικρούει εξαρχής και το «αφήγημα»  του Πάνου Καμμένου αντιτείνοντας σε όσα λέει για την Μακεδονία ότι  «είχε την ευκαιρία να αποτρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών υπερψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο».
Του καταλογίζει ότι «από τότε  μέχρι και σήμερα παίζει θέατρο παριστάνοντας τάχα τον Μακεδονομάχο»,  ενώ «στοιχήθηκε πίσω από όλες τις επιλογές του κ. Τσίπρα παρ’ ότι γνώριζε πως όσο μένει στην κυβέρνηση δημιουργούνται στα Σκόπια τετελεσμένα σε βάρος της χώρας». «Και τώρα έρχεται κατόπιν εορτής όχι για να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά για να δανείσει τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ στον κ. Τσίπρα επιτρέποντας του να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για να ψηφισθεί και η συμφωνία των Πρεσπών», υπογραμμίζουν.

Σαν έτοιμος από καιρό…

Ως  υποκρισία εκλαμβάνουν όμως και την αποδοχή από  τον κ. Τσίπρα-  «προκειμένου να  παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία»,  όπως λένε – της «ευκαιριακής και οριακής στήριξης της κυβέρνησής του ακόμη και από βουλευτές που έχουν προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσουν ύστερα από λίγες μέρες την συμφωνία των Πρεσπών».
Ως ένδειξη σκηνοθετημένου «διαζυγίου» θεωρούν και το γεγονός ότι λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του κ. Καμμένου, ο κ. Τσίπρας δημοσιοποίησε και ποιος θα τον αντικαταστήσει,  «σαν έτοιμος από καιρό»,  όπως λένε στη ΝΔ.
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση μοναδική καθαρή λύση είναι οι εκλογές. «Δεν πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Τσίπρας την Τετάρτη. Πρέπει η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης να πέσει»,  τονίζουν και προσθέτουν :«Αν δεν πέσει την Τετάρτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα πέσει με πάταγο σύντομα καθώς στηρίζεται σε πολιτικό προσωπικό με μοναδικό συγκολλητικό στοιχείο την καρέκλα».
Απόστολος Χονδρόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα