back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Πούτιν και Σι θα συζητήσουν για την Ουκρανία και για τη συνεργασία Ρωσίας – Κίνας στους τομείς της ενέργειας και του εμπορίου

Διαβάστε επίσης

Κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Κίνα (16-17 Μαΐου) ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσει με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για την Ουκρανία και για την συνεργασία Μόσχας και Πεκίνου στους τομείς της ενέργειας και του εμπορίου, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσακόφ.

Ο νεοδιορισθείς υπουργός Άμυνας του Πούτιν, Αντρέι Μπελαούσοφ, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σοϊγκού και ο σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσάκοφ θα παραστούν επίσης σε άτυπη συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Σι στις 16 Μαΐου.

«Οι ηγέτες θα έχουν μια κατ’ ιδίαν συνομιλία, θα περπατήσουν στο πάρκο δίπλα στο παλάτι, θα πιουν τσάι, προφανώς, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν ανεπίσημες συνομιλίες κατά τη διάρκεια ενός ανεπίσημου δείπνου με τη συμμετοχή ορισμένων μελών των αντιπροσωπειών και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο Ουσακόφ στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο ίδιος επαίνεσε την Κίνα για την «ισορροπημένη» θέση της σχετικά με την Ουκρανία.

Ο 71χρονος Πούτιν και ο 70χρονος Σι, θα συμμετάσχουν σε μια εορταστική βραδιά για τον εορτασμό των 75 ετών από τότε που η Σοβιετική Ένωση αναγνώρισε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η οποία ανακηρύχθηκε από τον Μάο Τσετούνγκ το 1949.

Ο Πούτιν θα συνοδεύεται από μια μεγάλη εμπορική αντιπροσωπεία, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ και η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιούλινα.

Στην αντιπροσωπεία είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ, ο επιχειρηματίας Όλεγκ Ντεριπάσκα, ο επικεφαλής της τράπεζας VTB Αντρέι Κόστιν, ο επικεφαλής της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν και ο διευθύνων σύμβουλος της Novatek Λεονίντ Μιχελσον, δήλωσε ο Ουσακόφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα