back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Έκθεση φωτογραφίας στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το δεκαήμερο 14 έως 24 Ιανουαρίου την έκθεση «Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους» με φωτογραφίες από τις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.

 

Την ευκαιρία να αποτυπώσουν τον αθηναϊκό ιστό αλλά και στιγμές από την καθημερινή ζωή στην πόλη είχαν πενήντα ερασιτέχνες φωτογράφοι , τις φωτογραφίες των οποίων οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στην αίθουσα «Αποθήκες» στην Τεχνόπολη.

Συγκεκριμένη θεματολογία δεν υπήρχε και ο μόνος περιορισμός ήταν οι φωτογράφοι να εστιάσουν αποκλειστικά στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.

Συντονιστές του εγχειρήματος είναι οι επαγγελματίες φωτογράφοι, Πλάτων Ριβέλλης και Άγγελος Μίχας, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στην Τεχνόπολη και μίλησαν στο κοινό που παρευρέθηκε. Οι δύο φωτογράφοι έκαναν την επιλογή του θέματος, συνέλεξαν το φωτογραφικό υλικό και τελικά σχηματίστηκε η ομαδική αυτή έκθεση.

Ο Πλάτων Ριβέλλης, μίλησε στον Αθήνα 984 τονίζοντας ότι «η ποιότητα της έκθεσης είναι εξαιρετική, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι φωτογραφίες προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν μεγάλη πείρα και είναι, με την καλή έννοια, ερασιτέχνες».

Ανέφερε, επίσης, πως ο σκοπός ήταν αυτό που έψαχναν να μην ήταν κάτι ασυνήθιστο αλλά κάτι καθημερινό. Κάτι που δεν είναι εξωτικό, κάτι που είναι… έξω από την πόρτα μας, ενώ σημείωσε ότι αν και το εγχείρημα ξεκίνησε με διαγωνιστικό χαρακτήρα, προτιμήθηκε να γίνει τελικά μια ομαδική δουλειά μεταξύ των συμμετεχόντων.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα