back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια «ανεβάζει» ερωτικά τους κεντροαριστερούς

Διαβάστε επίσης

Ο έρωτας φαίνεται ότι είναι πολιτικό θέμα και ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων σχετίζεται με την πολιτική τους ιδεολογία σε συνδυασμό με σοβαρά γεγονότα, όπως η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια.

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο έκανε μία συγκριτική έρευνα η οποία έγινε σε πρώτη φάση τον Απρίλιο του 2018, περίοδο αβεβαιότητας σχετικά με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και σε δεύτερη φάση το διάστημα 20 Αυγούστου με 20 Δεκεμβρίου 2018 που θεωρητικά έγινε η πολυπόθητη έξοδος από τα μνημόνια.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων από ολόκληρη την Ελλάδα, ηλικίας 18 έως 55 ετών.

Από την τελευταία έρευνα για τον αριθμό των ερωτικών επαφών την εποχή των μνημονίων (Απρίλιος 2018) πέρασε ένας χρόνος σχεδόν αβεβαιότητας για την έξοδο ή όχι από τα μνημόνια.

«Την περίοδο λοιπόν της αμφίθυμης σκέψης των Ελλήνων για το μέσα – έξω από το μνημόνιο, ρωτήσαμε δυο απλές ερωτήσεις: πόσο συχνά το έκαναν οι Έλληνες και πόσο «αριστεροδεξιοί» δήλωναν», αναφέρει ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Από τα στοιχεία φαίνεται, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πως οι αριστερόστροφοι ήταν πιο συχνοί εραστές από τους δεξιούς κεντρώους.

Την εποχή πριν την έξοδο, οι κεντροδεξιοί είχαν επαφές τις μισές μέρες του μήνα και μετά την έξοδο εκείνοι που αύξησαν τον αριθμό των επαφών τους ήταν οι κεντροαριστεροί και πάλι σχεδόν τις μισές ημέρες τους μήνα.

«Η ερμηνεία; Οι αριστεροί ήταν πιο αισιόδοξοι αφού είτε για πραγματικούς λόγους, είτε για ιδεολογικούς, έβλεπαν τη ζωή πιο αισιόδοξα άρα και τη λίμπιντο τους πιο ανεβασμένη.

Οι δεξιοί είτε γιατί όντως πιστεύουν πως τα πράγματα είναι χειρότερα στην οικονομία, είτε γιατί η ιδεολογία τους τα περιγράφει μαύρα είχαν και απαισιόδοξη σκέψη αλλά και λιγότερες επαφές.

Οι δεξιοκεντρώοι επίσης έχουν ένα πρόβλημα που στην επιστήμη λέγεται άγχος επιτυχίας (performance anxiety) γιατί αγχώνονται αν και πως θα πάρουν σύντομα ξανά την εξουσία», αναφέρει ο κ. Κ. Κωνσταντινίδης.

Νίνα Κομνηνού

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα