back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παναγιωτόπουλος: «Ο Τσιτσιπάς θα κερδίσει τον Ναδάλ»

Διαβάστε επίσης

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος γυμναστής της Μαρίας Σάκκαρη και στενός φίλος του Στέφανου Τσιτσιπά μίλησε στον «Αθήνα 9.84» και την εκπομπή «Η στάση των δυο» για τη μεγάλη επιτυχία του 20χρονου Ελληνα τενίστα.

Αναλυτικά είπε:

– Τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο και η Σάκκαρη δείχνουν την εικόνα πως πρόκειται εκτός απο μεγάλους αθλητές και δυο καλοί χαρακτήρες. Πως τους ζείτε εσείς;
«Είναι εξαιρετικό παιδί και μεγάλος αθλητής. Δουλεύει μεθοδικά και πολύ σκληρά. Είναι ξέρετε αυτό που λένε πως όποιος θέλει κάτι πολύ το καταφέρνει. Και τα δυο παιδιά και ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη είναι πρότυπα για τη νεολαία. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο για να δουλέψουν και να γεμίσουν τα κορτ με παιδάκια.

Ο Τσιτσιπάς έχει τρομερό τιμ, που δουλεύει επαγγελματικά και τον προετοιμάζει με κάθε λεπτομέρεια. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Πολλές φορές δεν αρκεί κιόλας. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και ικανότητα.

Όταν έχεις τον Φέντερερ με 12 μπρέικ ποϊντ και δεν σου παίρνει κανένα τότε είναι κάτι σημαντικό. Τον είχε ο Φέντερερ 12 φορές με την πλάτη στον τοίχο και δεν τον κέρδισε ούτε μια».

Την Πέμπτη ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ναδάλ. Εκεί τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα…
«Ο Ναδάλ είναι ένας τεράστιος αθλητής και πολύ μεγάλος τενίστας. Είναι τυχερός ο Στέφανος επειδή τον έχει αντιμετωπίσει δυο φορές και ξέρει τι θα συναντήσει.

Τη δεύτερη μάλιστα τον δυσκόλεψε πάρα πολύ. Θα είναι βέβαια δύσκολος αγώνας, αλλά ο Στέφανος είναι σκληρός και θα τα καταφέρει. Εγώ πιστεύω ότι θα κερδίσει»!

Πως αντιδρούν αυτοί οι αθλητές μετά από ήττα;
«Εκεί είναι το μυστικό ξέρετε. Μια νίκη καλύπτει συνήθως όλες τις προηγούμενες ήττες, αλλά μετά από ήττα είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Πρέπει να βρεις τη δύναμη να πας ξανά για προπόνηση, να δεις τα λάθη σου και να αφήσεις την ήττα πίσω σου και να πας για το επόμενο. Δουλεύεις πιο σκληρά και προχωράς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα