back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κρίσιμη εβδομάδα για την ΕΒΖ

Διαβάστε επίσης

Σε συζητήσεις με το αμερικανοβρετανικό σχήμα Kingsley Capital Partners βρίσκεται η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Αν και η πρόταση όπως ακούγεται, δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, ανέρχεται στα 70 εκατ ευρώ.

Στελέχη της Kingsley Capital Partners έχουν ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα, επαφές οι οποίες θα συνεχιστούν και μέσα στην εβδομάδα.

Πάντως αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν βρεθεί επενδυτής, αναμένεται να κατατεθεί στο δικαστήριο το αίτημα για υπαγωγή της εταιρείας στις πρόνοιες της Προπτωχευτικής Διαδικασίας Εξυγίανσης του άρθρου 106δ, την εξυγίανση της εταιρείας θα αναλάβει ο μεγαλύτερος πιστωτής της, η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως διεμήνυσε, μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τευτλοπαραγωγούς, «αν η Πειραιώς αναλάβει την εξυγίανση της ΕΒΖ, αυτό θα σημάνει πως για έναν-ενάμιση χρόνο δεν θα ανάψουν τα φουγάρα των εργοστασίων, δεν θα σπαρθούν τεύτλα. Αντίθετα, αν η εξυγίανση της εταιρείας προχωρήσει με στρατηγικό επενδυτή, τότε η καλλιέργεια θα συνεχίσει απρόσκοπτα».

Παράλληλα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 θα πρέπει να ενημερώσουν το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα υπουργεία, οι γενικές και ειδικές γραμματείες υπουργείων και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις για τις κενές θέσεις που θέλουν να καλύψουν ή νέες θέσεις που δημιουργούν, προκειμένου να καλυφθούν από υπαλλήλους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, οι οποίοι και θα μεταταχθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Όπως αναφέρει η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η μεταφορά διενεργείται σε θέση συναφούς κλάδου ή ειδικότητας της ίδιας κατηγορίας, εφόσον αυτός που ζητάει τη μεταφορά κατέχει τα τυπικά προσόντα του κλάδου ή της ειδικότητας, στον οποίο μεταφέρεται.

Το μεταφερόμενο προσωπικό κατατάσσεται σε βαθμό ανάλογα με τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας του που έχει διανυθεί στον φορέα προέλευσης και με τα τυπικά προσόντα της κατηγορίας στην οποία μεταφέρεται. Κατά τα λοιπά, για τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη του ανωτέρω προσωπικού εφαρμόζονται οι διατάξεις των νόμων 4369/2016 (Α’ 33) και 4354/ 2015 (Α’ 176), αντίστοιχα. Οι δαπάνες μισθοδοσίας βαρύνουν τον φορέα υποδοχής βάσει των διατάξεων του ν. 4354/2015. Οι συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις καταργούνται μετά την καθοιονδήποτε τρόπο αποχώρηση αυτών των υπαλλήλων.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα