12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πιτίνο: Δεν βρήκα ούτε ένα θετικό σημείο

Διαβάστε επίσης

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του και στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε:

«Για πρώτη φορά δεν είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες μου. Σε κάποιες ήττες μπορείς να βρεις κάτι θετικό. Σε αυτό το ματς δεν βρήκα. Δεν είμαστε ομάδα με σουτ. Όταν όμως τα χάνουμε δεν γίνεται να χάνουμε και την αυτοπεποίθησή μας. Για πρώτη φορά είμαι απογοητευμένος. Κάναμε κακή εμφάνιση».

Για την Ευρωλίγκα και το αν η ομάδα του έπαιξε όσο physical θα έπρεπε: «Κάποιες φορές είναι δύσκολο αυτό. Η Φενέρ σουτάρει και πασάρει εξαιρετικά. Έχει καλό spacing. Είναι δύσκολο όταν σουτάρεις έτσι. Είναι καλύτερη ομάδα, σούταραν καλύτερα, πάσαραν καλύτερα. Πέραν του physical παιχνιδιού, η Φενέρ απέδειξε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα».

Για το επίπεδο της Φενέρμπαχτσε και τι θα έκανε, αν έπαιζε στο ΝΒΑ: «Δεν θα μπορούσαν να παίξουν την ομαδική άμυνα που παίζουν. Σουτάρουν όμως την μπάλα καλύτερα από πολλές ομάδες, πλην των Ουόριορς. Η άμυνα χώρου χρησιμοποιείται στο ΝΒΑ.

Πασάρει και σουτάρει καλύτερα από πολλές ομάδες του ΝΒΑ η Φενέρ. Δεν ξέρω αν θα έπαιζε στο ΝΒΑ, γιατί είναι διαφορετικοί οι χώροι εκεί. Το παιχνίδι είναι διαφορετικό σε Ευρωλίγκα και ΝΒΑ. Είναι διαφορετικοί ακόμα και οι κανονισμοί».

Για την ατμόσφαιρα: «Με ενθουσίασε. Το κοινό εδώ είναι καλύτερο από το ΝΒΑ. Μου θυμίζει το κολέγιο. Το ίδιο ισχύει και στη Ζαλγκίρις και στην Μακάμπι. Θα ήταν στο Top 5 από άποψη οπαδών στο κολέγιο. Και στον Παναθηναϊκό ισχύει αυτό. Απολαμβάνω το πάθος των οπαδών στην Ευρωλίγκα».

Για το σερί της Φενέρ στο δεύτερο δεκάλεπτο και αν έφταιγε ο Καλάθης ή ότι δεν είχε άλλον να τον βοηθήσει: «Φταίνε και τα δύο. Ο Καλάθης παίζει εξαιρετικά, αλλά είχε μια δύσκολη βραδιά απόψε. Αυτό οφείλεται στην καλή τους άμυνα. Πρέπει να πιέζει στον ρυθμό. Γίνεται δύσκολο όμως όταν παίζει με κοντούς γκαρντ, που τον πιέζουν για 6-7 δευτερόλεπτα. Απέναντι σε πιο ψηλούς γκαρντ είναι ευκολότερο».

Για το αν η Αθήνα είναι ένα… πιτ στοπ για την καριέρα του: «Απολαμβάνω την Ευρωλίγκα. Μαθαίνω πολλά. Μαθαίνω για άμυνες και επιθέσεις. Φέρνω κάτι που θέλω εδώ. Αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου είναι που έρχομαι στα μέσα της σεζόν. Νιώθω άσχημα για τον προπονητή που απολύθηκε.

Δεν μπορώ να κάνω όσα θέλω. Πάντα υπάρχει ένα παιχνίδι ανά δύο ημέρες. Με έφεραν για σύντομο χρονικό διάστημα. Πιτ στοπ; Δεν ξέρω. Βλέπω μία μέρα τη φορά. Απόψε νιώθω σαν να πήγα στη θάλασσα. Αυτό παθαίνουν οι προπονητές. Όταν χάνουν νιώθουν πως ήρθε το τέλος του κόσμου.

Όταν κερδίζουν όλα είναι καλά. Πιθανότατα δεν θα επιστρέψω σε αυτό το γήπεδο. Ήταν διασκεδαστικό, αν και δεν είχα έρθει ποτέ στην Τουρκία. Όπως και στην Μόσχα και το Τελ Αβίβ και την Ισπανία. Είναι μια μοναδική εμπειρία. Απόψε δεν ήταν διασκεδαστικό, αλλά σας ευχαριστώ για όλα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα