back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Νέα συνάντηση Μέι-Γιούνκερ αύριο στις Βρυξέλλες για το αδιέξοδο στο Brexit

Διαβάστε επίσης

Νέο νομικό κείμενο για το πιο αμφιλεγόμενο στοιχείο της συμφωνίας Brexit επεξεργάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι του Λονδίνου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου αποτραπεί η αποχώρηση της Βρετανίας χωρίς συμφωνία.

Και ενώ αυτές οι πληροφορίες διαχέονται, κυρίως από το Λονδίνο, αύριο το απόγευμα στις 7.30 ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει ακόμη μια συνάντηση με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην έδρα της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ενόψει της συνάντησης, «οι διαπραγματευτές δεν θα ανοίξουν ξανά τη συμφωνία αποχώρησης» και όπως διευκρίνισε, «οι συζητήσεις γίνονται ώστε να βρεθεί μια λύση, που θα επιτρέψει την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του βρετανικού κοινοβουλίου στην Συμφωνία Αποχώρησης».

Στο Λονδίνο, συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις για το Brexit, στον απόηχο της χθεσινής προτροπής τεσσάρων υπουργών της βρετανικής κυβέρνησης προς την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, να σταματήσει να χρησιμοποιεί την απειλή ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, θα ταξιδέψει στην Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο περιοδείας.

Ιωάννα Παπαδημητροπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα