back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μήνυση από την ΟΙΥΕ για τη ματαίωση του συνεδρίου εξ αιτίας των επεισοδίων

Διαβάστε επίσης

Στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου προχωρά – σύμφωνα με πληροφορίες του Α984 – η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μετά την ματαίωση της πρώτης μέρας του συνεδρίου της, εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώθηκαν.

Η μήνυση αφορά κατάληψη, παρεμπόδιση άσκησης εκλογικού δικαιώματος, απειλή, εξύβριση, ξυλοδαρμό, κλοπή και οικονομική ζημία 100.000 ευρώ για την ομοσπονδία.

Το χρονικό της έντασης

Ένταση, καταγγελίες και προπηλακισμοί μεταξύ συνδικαλιστικών στελεχών στιγμάτισαν το 38ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Στελέχη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου όπου διεξάγεται το συνέδριο καταγγέλοντας επιχείρηση νόθευσης του αποτελέσματος από την πλειοψηφία.
Στέλεχος της ΔΑΣ κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από μπράβους μέσα στον χώρο του Συνεδρίου, ενώ συνάδελφοι του απομάκρυναν δια της βίας τουλάχιστον τρία άτομα, επισημαίνοντας ότι χρησιμοποιόυσαν «τραμπούκικες μεθόδους».

Η πληοψιφία από την πλευρά της αντιτείνει τραμκπουκισμούς της ΔΑΣ σε βάρος συνδικαλιστών προσθέτοντας ότι η παράταξη γνωρίζει ότι θα υποστεί εκλογικές απώλειες.

Κάθε ένα από τα εμπλεκόμενα μέρη έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο προκειμένου να τεκμηριώσει τη θέση του.

Δημήτρης Κωστάκος

Δείτε τα βίντεο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΥΕ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ Π.Α.ΜΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα