back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Εντείνονται οι συζητήσεις για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ

Διαβάστε επίσης

Εντείνονται οι συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής οριστική λύση.

Με κατεύθυνση την προκήρυξη νέου διαγωνισμού, το κυριότερο πρόβλημα, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά για τη ΔΕΗ, είναι το ζήτημα της αποτίμησης της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, ενώ υπάρχουν και νομικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν ώστε να μην προσβληθεί ο νέος διαγωνισμός.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Επίτροπο αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αφού είχε προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του υπουργείου, της DGComp και της ΔΕΗ.

Ο κ. Σταθάκης και η κ. Βεστάγκερ συμφώνησαν στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού και στην εξέταση των νομικών και τεχνικών ζητημάτων που ανακύπτουν εντός των επομένων μιας ή δυο ημερών ώστε το όλο θέμα να κλείσει εντός της εβδομάδας.

Όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου πάντως, παρότι ο νέος διαγωνισμός είναι η λύση που συζητείται, ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.

Στις 10 Απριλίου οι νέες προσφορές

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης ενημέρωσε τα μέλη για την προοπτική διενέργειας νέου διαγωνισμού, ως τη λύση που κατά πάσα πιθανότητα προκρίνεται και έδωσε το πρώτο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με αυτό έως τις 10 Απριλίου, ο διαγωνισμός θα έχει πρακτικά τελειώσει, δηλαδή θα έχουν κατατεθεί οι προσφορές.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την έγκριση του αγοραστή από τη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ έδωσε την 8η Μαΐου, ενώ, όπως είπε, 22 ημέρες νωρίτερα θα πρέπει να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για να εγκρίνει τον νέο αγοραστή.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ τάχθηκε υπέρ ενός «πιο ανοικτού διαγωνισμού», στον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι υποψήφιοι του πρώτης διαγωνιστικής διαδικασίας που κατέληξε άγονη όσο και νέοι ενδιαφερόμενοι, μιλώντας χαρακτηριστικά για ενδιαφέρον από τη Ρωσία και την Κίνα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα