back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Διαβάστε επίσης

Αντιπαράθεση κυβέρνησης αξιωματικής αντιπολίτευσης στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και των αιτιάσεων του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για τη στάση της ΝΔ απέναντι στην ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η ΝΔ προσπαθεί απεγνωσμένα να περισώσει από τις ποινικές τους ευθύνες στελέχη της που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις, όπως η δωροδοκία, σημειώνοντας ότι γνωρίζει καλά η ερμηνευτική δήλωση που δεν ψήφισαν οι βουλευτές της θα ισχύει εξαρχής και θα αφορά και ήδη εμπλεκόμενους σε αξιόποινες πράξεις».

Νωρίτερα πηγές της ΝΔ υποστήριζαν ότι ο κ. Τσίπρας «είτε δεν έχει ιδέα τι λέει. είτε το πιθανότερο επιχειρεί για μία ακόμα φορά να παραπλανήσει τους πολίτες πετώντας λάσπη». Σημείωναν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε σύσσωμη την αναθεώρηση του άρθρου 86 και ο λόγος που δεν ψήφισε την «ανούσια και νομικά ανυπόστατη». όπως τη χαρακτήρισε ερμηνευτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επειδή είναι νομικά αδύνατο να αποκτήσει αναδρομική ισχύει οποιαδήποτε ποινική διάταξη ακόμη και μέσω του Συντάγματος.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα