back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανάπλαση παιδικών χαρών στο Μάτι και Ν. Βουτζά

Διαβάστε επίσης

3 παιδικές χαρές στην Ανατολική Αττική, οι οποίες είχαν καταστραφεί από την πυρκαγιά ανακατασκευάζουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με την ΜΚΟ Δεσμός.

Οι δύο είναι ήδη έτοιμες στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά αντίστοιχα ενώ η τρίτη στην παραλία Αμπελούπολη, αναμένεται έως τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί.

Η δωρεά

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) μέσω του Ινστιτούτου της EIB (EIB Institute) και χάρη στη συνεισφορά των εργαζομένων της, πραγματοποίησε δωρεά ύψους €271.260 στον Δεσμό για την ανακατασκευή και ανάπλαση 3 παιδικών χαρών στον Ν. Βουτζά, την Αμπελούπολη και το Μάτι, οι οποίες είτε είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, ή ήταν πλέον ακατάλληλες για χρήση εξαιτίας των πυρκαγιών.

desmos

«Έως τον Ιούνιο, ελπίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί και το τρίτο έργο στην παραθαλάσσια περιοχή του Ματιού, Αμπελούπολη» λέει στον Αθήνα 9,84 η διευθύντρια και ιδρυτικό μέλος του Δεσμού Εκάβη Βαλλερά. «Εκεί αποφασίσαμε εκτός από την παιδική χαρά, αξιοποιώντας δωρεές πολλών ιδιωτών και εταιρειών, να αναπλάσουμε όλη την περιοχή 8 στρεμμάτων σε ένα χώρο πολλαπλών χρήσεων όπου εκτός από την παιδική χαρά θα υπάρχει γήπεδο μπάσκετ κ.α. Εκκρεμεί επίσης και η δενδροφύτευση της παιδικής χαράς στο Νέο Βουτζά, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της δεύτερης παιδικής χαράς, στο Μάτι.

«Αφού εξετάστηκαν προσεκτικά προτάσεις για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών και ελήφθησαν υπ’ όψιν η συνολική ποιότητα και η σχετική δαπάνη, ο Δεσμός επέλεξε να συνεργαστεί με την Φινλανδική εταιρεία Lappset, η οποία έχει μακρόχρονη εμπειρία και ιστορικό κατασκευής υψηλής ποιότητας έργων παιδικών χαρών στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

«Από την πρώτη μέρα, μετά την καταστροφική πυρκαγιά», προσθέτει η κα Βαλλερά,«συμμετέχουμε στα δίκτυα των ΜΚΟ και τοπικών φορέων, διατηρούμε άμεση και συνεχή επικοινωνία με τις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και τους Δήμους Ραφήνας και Μαραθώνα, και πραγματοποιούμε τακτικές επισκέψεις σε όλη την περιοχή, καλύπτοντας άμεσες και επείγουσες ανάγκες και αναζητώντας το κατάλληλο project υποδομής».

Ο Δεσμός

Ο Δεσμός ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση δωρεών από ιδιώτες και εταιρείες για να καλύψει πραγματικές κοινωνικές και ανθρωπιστικές ανάγκες, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, της αντιμετώπισης και αποκατάστασης κρίσεων, της οικοδόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά και τους νέους.

Ο Δεσμός αποτελεί σήμερα τον πιο αξιόπιστο κόμβο (hub) για κοινωφελή προσφορά στην Ελλάδα, έχοντας δημιουργήσει αξία €7 εκατ. για την κοινωνία και αλλάζοντας έτσι τις ζωές περισσοτέρων από 136.000 ανθρώπων, βάσει της Μελέτης Αντίκτυπου της Deloitte (Deloitte Impact Assessment Report- 04.2018). Η Μελέτη της Deloitte συμπεραίνει επίσης ότι για κάθε €1 που διατίθεται για τη λειτουργία του Δεσμού, το όφελος προς την κοινωνία ανέρχεται στα €9.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα