back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μυρσίνη Ζορμπά: Χάρτινα βέλη οι αντιδράσεις εναντίον του ΚΑΣ για τον Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Χάρτινα βέλη εναντίον του ΚΑΣ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις για τη γνωμοδότησή του, που αφορά στην κήρυξη μέρος του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου, η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Επανέλαβε ότι για να περάσει ένα master plan από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, πρέπει να γίνει οριοθέτηση και κήρυξη αρχαιολογικού χώρου. Φέρνοντας ως παράδειγμα το Ελληνικό τόνισε ότι ο θόρυβος που είχε ξεσπάσει έπεσε στο κενό.

«Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν είναι εμπόδιο, είναι μια εγγύηση», δήλωσε η κυρία Ζορμπά προσθέτοντας ότι όσοι προσφεύγουν για την κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου στον Πειραιά, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, βιάζονται. « Έχουν κηρύξει την προεκλογική περίοδο πριν την ώρα της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για Κώστα Σημίτη

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και την υπόθεση, που αφορά στο άνοιγμα των λογαριασμών του, είπε είναι κάτι που την κάνει να αισθάνεται άσχημα, γιατί έχει συνεργαστεί μαζί του και πρόσθεσε ότι « δεν πρέπει να προδικάζονται πράγματα, ούτε να γίνονται επιθέσεις».

Νέος Οργανισμός Βιβλίου και Πολιτισμού

Όσον αφορά το νέο Οργανισμό Βιβλίου και Πολιτισμού, που θα αντικαταστήσει το παλιό ΕΚΕΒΙ τόνισε ότι έχει βγει σε διαβούλευση, θα έχει περιφερειακή διάσταση και θα είναι ένα πολύ λειτουργικό σχήμα.

Χαρακτήρισε βίαιη και άδικη την απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα για την κατάργηση του ΕΚΕΒΙ και τόνισε ότι «Προωθώντας την ανάγνωση, ευνοείς το βιβλίο όχι μόνο σαν ένα μορφωτικό προϊόν, αλλά και σαν ένα εμπορικό προϊόν».

Πολιτισμός κατά των διακρίσεων για παιδιά και νέους

Τέλος, παρουσιάζοντας δύο από τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου, τον Πολιτισμό κατά των διακρίσεων και τον Πολιτισμό για παιδιά και νέους, δήλωσε ότι « Πρέπει όπου υπάρχουν φαινόμενα διακρίσεων, μέσα από τις τέχνες να αλλάξουμε την καθημερινότητα, τη ζωή των ανθρώπων και έτσι ζητάμε από τους καλλιτέχνες να κοιτάξουν αυτές τις ομάδας με πολύ αγάπη».

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα