back to top
28.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

28.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν στο Κάιρο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους. Οι αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ισραήλ αποχώρησαν από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα μετά από διαβουλεύσεις δύο ημερών. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό μέσο Al-Qahera News που επικαλείται υψηλόβαθμο Αιγύπτιο αξιωματούχο, οι προσπάθειες των μεσολαβητριών χωρών, της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ, «συνεχίζονται ώστε να υπάρξει κάποια προσέγγιση στις απόψεις των δύο μερών». Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς ανέφερε ότι η εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα και η κατάληψη της συνοριακής διέλευσης είχαν στόχο να κλιμακώσουν τον πόλεμο, όπως μετέδωσε το al jazeera. Επιβεβαίωσε, όμως, τη «δέσμευση και προσήλωση» της οργάνωσης στην τρέχουσα πρόταση εκεχειρίας.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου για να εξεταστεί η ισραηλινή απάντηση στην απόφαση των ΗΠΑ να μπλοκάρουν την αποστολή πυρομαχικών στο Τελ Αβίβ. «Θα αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια», φέρεται να δήλωσε -σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ- ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την ίδια ώρα, κατά την ομιλία του στους εορτασμούς για την επέτειο νίκης των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι διακινδυνεύει μια παγκόσμια σύρραξη, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει.

Ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, τα πολιτικά κόμματα επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου. «Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας της ΝΔ είναι ο ριζικός εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Πρωθυπουργός από το Χαϊδάρι, όπου επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Αττικόν», τη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο.

Την αμέριστη στήριξή του σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας.

«Η απαξίωση του ΕΣΥ έχει τη σφραγίδα της ΝΔ. Εξάλλου, οι πολίτες έχουν ιδίαν άποψη πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ΕΕ», αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ απαντώντας σε δήλωση της αναπληρώτριας υπ. Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη ,η οποία με αφορμή την επίσκεψη Ανδρουλάκη το πρωί στο Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου γνωστοποίησε ότι η ανακαίνιση και αναβάθμισή του έχει ήδη συμβασιοποιηθεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εργασίες.

Μια σειρά διλημμάτων, ενόψει ευρωεκλογών, έθεσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στο Μόναχο. Όπως είπε «το δίλημμα των επικείμενων ευρωκλογών για τους Έλληνες μετανάστες είναι ξεκάθαρο: ή θα νισχυθούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που «έχουν βαριές ευθύνες για τη διαμόρφωση της κατάστασης που σας έστειλε και σας κρατά στο εξωτερικό, ή θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών σας απέναντι στην οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση και στην ΕΕ».

Σε 8 ανέρχονται οι δότες οργάνων σε διάστημα μιας εβδομάδας από τη Μ. Πέμπτη που από Νοσοκομεία όλης της χώρας, χάρισαν τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, σε 17 ασθενείς που ανέμεναν για μεταμόσχευση ενός συμπαγούς οργάνου και σε 8 ασθενείς που ανέμεναν μεταμόσχευση κερατοειδούς.

Συνολικά 25 κλήσεις, οι περισσότερες για άντληση υδάτων, δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά την καταιγίδα που έπληξε νωρίτερα το απόγευμα τη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν το κέντρο της πόλης. Με τη βοήθεια των πυροσβεστών απομακρύνθηκε ηλικιωμένη από το σπίτι της και μια μητέρα με το παιδί της από αυτοκίνητο. Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων, στο κέντρο της πόλης και στον Περιφερειακό, ενώ απροσπέλαστη παραμένει η Αγίων Πάντων, κάτω από τη γέφυρα. Στο κέντρο της πόλης έπεσαν δέντρα, ενώ στην Κουντουριώτου και απέναντι από τα δικαστήρια τα ορμητικά νερά από τους δρόμους μπήκαν στα ισόγεια καταστήματα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ιστορική αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται στις 10 την Άστον Βίλα, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Conference League, που φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα και την ΟΠΑΠ Αρένα. Να μην προσέρχονται στο γήπεδο φίλαθλοι, που δεν διαθέτουν εισιτήριο ζητεί η Αστυνομία, ενώ περιμετρικά θα έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις για τη διένεργεια ελέγχων. Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν σε μια ώρα.

Ενόψει του τελικού της διοργάνωσης στις 29 Μαΐου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας θα υποδεχτεί το Κύπελλο του UEFA Europa Conference League αύριο στις 9 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά. Το βανάκι του Αθήνα 9.84 θα βρίσκεται εκεί και θα εκπέμπει ζωντανά από τις εννέα το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι με πολλή μουσική και εκλεκτούς καλεσμένους.

ΚΑΙΡΟΣ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα