back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Π. Γερουλάνος: Όταν ανέλαβα το υπουργείο Πολιτισμού, η διαφθορά ήταν παντού

Διαβάστε επίσης

Ερωτηθείς ο Παύλος Γερουλάνος -στο debate των υποψηφίων για τον Δήμο Αθηναίων που διεξήχθη στον Real fm- για τη διασφάλιση της διαφάνειας εάν εκλεγεί Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη θητεία του στο υπουργείο Πολιτισμού.  

«Όταν ανέλαβα το υπουργείο, το σκίαζε μια άσχημη κατάσταση. Η διαφθορά ήταν παντού. Περνούσε ο καθένας και έπαιρνε λεφτά από το υπουργείο σαν να μη συνέβαινε τίποτα», τόνισε ο κ. Γερουλάνος. 

Για αυτό, όπως είπε, «φτιάξαμε το Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων, το οποίο καταρχήν ζητούσε να πεις τι φορέας είσαι και έπειτα έπρεπε να κάνεις διαδικτυακά αίτηση για τα χρήματα που θα σου έδινε το Υπουργείο, ώστε να μπορεί να κριθεί κάθε Οργανισμός και κάθε απόφαση του υπουργού». 

«Ένα τόσο απλό εργαλείο μπορεί να λειτουργήσει και στο Δήμο Αθηναίων», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόσθεσε: «Θα πάμε τον Δήμο μπροστά με νέα εργαλεία, με μια άλλη διάθεση διαφάνειας και με μια άλλη νοοτροπία ή θα γυρίσουμε πίσω στις πρακτικές του παρελθόντος που χρεοκόπησαν τον Δήμο, με τέτοιου είδους ρουσφετολογικές αντιλήψεις και οδήγησαν τον Δήμο στη χρεοκοπία όταν ανέλαβε η προηγούμενη διοίκηση;». 

Λία Ιατρίδου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα