back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΝΔ: Έμφαση στο θετικό πολιτικό μήνυμα στο δρόμο προς τις κάλπες

Διαβάστε επίσης

Ικανοποίηση επικρατεί στη ΝΔ μετά την χθεσινή επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου που αποτελεί και αφετηρία για εντατικοποίηση της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε “με κύριο κριτήριο την αξιοκρατία”, στοιχείο που βρίσκεται στον πυρήνα του μηνύματος που επιχειρεί να εκπέμψει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη ημέρα, μετά την πολιτική αλλαγή που προεξοφλεί ότι θα προκύψει στις εθνικές εκλογές.

Το βασικό μήνυμα ωστόσο που έστειλε ο κ. Μητσοτάκης αφορά στην επιλογή της ΝΔ να επιδιώξει να πορευθεί προς τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου- αλλά και προς τις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν- δίνοντας έμφαση στο δικό της θετικό πολιτικό μήνυμα. Γι’ αυτό, όπως λένε στην Πειραιώς, επέλεξε να μην αναφερθεί στον Αλέξη Τσίπρα και να μην επικεντρωθεί σε κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα, διαμηνύοντας και προς τα γαλάζια στελέχη ότι “δεν θα αφιερώσουμε σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα πολύ ενέργεια για να μιλήσουμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους, καθώς η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματα της και αυτό που περιμένει να ακούσει από τη ΝΔ είναι πως θα κάνουμε την ζωή των Ελλήνων καλύτερη”.

Ο πρόεδρος της θα συνεχίσει τις περιοδείες για την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της ΝΔ έχοντας ως επόμενο σταθμό, το Σάββατο, την Λειβαδιά. Θα προηγηθεί, στις 18 Απριλίου, επίσκεψη στην Κύπρο όπου θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη.
Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η Πειραιώς στη νέα επίσκεψη του Μάνφρεντ Βέμπερ στην Αθήνα απ’ όπου θα ξεκινήσει στις 23 Απριλίου την επίσημη καμπάνια του. Την επιλογή αυτή επικαλέστηκε χθες και ο κ. Μητσοτάκης υπεραμυνόμενος της στήριξης της ΝΔ προς τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
“Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είναι νικητής και στις επόμενες εκλογές καθώς και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις της Ευρώπης. Και θέλουμε να είμαστε με τους νικητές, όχι να ψαχνόμαστε σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούμε, χωρίς ταυτότητα και χωρίς προσανατολισμό”, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε; “Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι τόσο «ανθέλληνας» που επέλεξε να ξεκινήσει την επίσημη καμπάνια του από την Αθήνα την επόμενη Τρίτη. Προτιμούμε ως ΝΔ να είμαστε με τους νικητές και όχι με τους ηττημένους”.

Η χθεσινή παρουσίαση είχε πάντως και…ποδοσφαιρικό χρώμα το οποίο δόθηκε καταρχάς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τις αναφορές τους στην μεγάλη μάχη για την φανέλα. Από την πλευρά του και προσαρμόζοντας επί της ουσίας, το δίλημμα “Ευρώπη ή Μαδούρο” που συχνά επικαλείται η ηγεσία της ΝΔ, ο Μανώλης Μαυρομμάτης περιέγραψε την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση ως αγώνα της “μεικτής Ευρώπης” που – όπως είπε-αποτελείται κατά κύριο λόγο από στελέχη της ΝΔ, με την “μεικτή Λατινικής Αμερικής”. Ο δε Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε την αφορμή από τα χαρακτηριστικά “πρώτου ημιχρόνου” που προσδίδει ο κ. Μητσοτάκης στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών, για να χαριτολογήσει ότι θα τους κάνουμε να… μην κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο.
“Οι αντίπαλοι θα κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο διότι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου πρέπει να είναι τέτοιο που να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στη χώρα έρχεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Η πρόθεση της ΝΔ να μιλήσει περισσότερο για τις προγραμματικές της θέσεις δεν μετριάζει πάντως τον απόηχο της υπόθεσης Novartis που παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η ΝΔ εξακολουθεί να καταλογίζει στην κυβέρνηση “σκευωρία”, αλλά και να υποστηρίζει πως η ίδια δεν έχει λάβει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει για την υπόθεση Πετσίτη, την οποία θεωρεί “σκάνδαλο”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα