back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Ζορμπά με μαθητές στην Ακρόπολη

Διαβάστε επίσης

Στα παιδιά και στον δημιουργικό διάλογο με τη νέα γενιά αφιερώνει το υπουργείο Πολιτισμού την «Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών».

Το πρωί της Τετάρτης, 17 Απριλίου, η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου, Μαρία Βλαζάκη συναντήθηκαν με μαθητές δημοτικών σχολείων στην Ακρόπολη.

Στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής της Παναγίας των Παρισίων, ενός μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, οι μαθητές επισκέφθηκαν το κορυφαίο μνημείο του Παρθενώνα, που σηματοδοτεί για όλο τον κόσμο την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

«Η Παγκόσμια Ημερά Μνημείων για μας είναι μια μέρα, που πρέπει να υποδεχθούμε κυρίως τη νέα γενιά και τη σχέση της με τα μνημεία, γιατί τα μνημεία δεν είναι νεκροί τόποι, είναι τόποι που μας μιλούν φτάνει να ξέρουμε να τα διαβάσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Ζορμπά.

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων στο θέμα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα