back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παραπομπή του Τραμπ σε δίκη “δείχνει” ο ειδικός ανακριτής Μιούλερ

Διαβάστε επίσης

Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ ανακοίνωσε τη λήξη της θητείας του υποδεικνύοντας οτι είναι ζήτημα του Κογκρέσου να αποφασίσει αν συντρέχει λόγος για παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη.

Ως ανοιχτή πρόκληση να παραπέμψουν τον Αμερικανό πρόεδρο σε δίκη εξέλαβαν βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών τις χθεσινές δηλώσεις του ειδικού ανακριτή, Ρομπερτ Μιούλερ.

“Αυτό που έκανε κατά βάση ο Μιούλερ ήταν να μας στείλει τα έγγραφα για την παραπομπή του Προέδρου σε δίκη απο το Κογκρέσο” υποστήριξε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις. Ο Μιούλερ είπε ότι “σύμφωνα με το Σύνταγμα προκειμένου να κατηγορηθεί επισήμως εν ενεργεία πρόεδρος για κάποιο αδίκημα απαιτείται διαδικασία εκτός της ποινικής δικαιοσύνης”. Η διαδικασία είναι το λεγόμενο impeachment η παραπομπή σε δίκη απο το Κογκρέσο.

Η έρευνα του ειδικού ανακριτή είχε δύο σκέλη. Το πρώτο ήταν να διαπιστωθεί αν υπήρξε συμπαιγνία του Τραμπ με τη Ρωσία για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και το δεύτερο αν ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να παρέμβει στις έρευνες γύρω από το ζήτημα αυτό.

Ως προς το πρώτο σκέλος ο Μιούλερ είπε ότι “υπήρξαν ανεπαρκή στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες ευρύτερης συνωμοσίας”. Ως προς το δεύτερο όμως η θέση του υπήρξε πιο υπαινικτική. Υπογράμμισε οτι το γραφείο του είχε την άδεια να ερευνήσει εν ενεργεία πρόεδρο, ώστε να μη χαθούν τα στοιχεία και να ληφθούν καταθέσεις όσο ακόμα οι εμπλεκόμενοι είχαν πρόσφατες αναμνήσεις. Δεν είχε, ωστόσο, την επιλογή να απαγγείλει κατηγορίες στον πρόεδρο. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η δήλωση του Μιούλερ “αν είχαμε στοιχεία ότι ο πρόεδρος δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα θα το είχαμε αναφέρει” είπε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα