back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Διαμαρτυρία με φρατζόλες ψωμί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Διαβάστε επίσης

Με φρατζόλες ψωμί και πλακάτ με φωτογραφίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητώντας να λυθεί το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων τους.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καθαριστριών ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30 το πρωί και στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση 5 εκπροσώπων των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου -παρουσία και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννακου- με εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς επίσης και του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε πως η κυβέρνηση «εάν θέλει να λυθεί το ζήτημα θα πρέπει τάχιστα να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων, καθώς όταν γίνει ο διαγωνισμός, οι περισσότεροι εκ των συναδέλφων που εργάζονται πολλά χρόνια θα απολυθούν γιατί θα έρθουν κι άλλοι άνεργοι, να καταθέσουν αιτήσεις με πολύ περισσότερα προσόντα».

Πρόσθεσε πως σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη «υπάρχει η πολιτική βούληση να καταθέσουν μια τροπολογία η οποία θα παρατείνει τις συμβάσεις έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών και ταυτόχρονα, όσον αφορά στην αλλαγή της μοριοδότησης, ανέφεραν ότι αυτό θα το πράξουν μετά την εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει οι εργολάβοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, γιατί αν γίνει τώρα αυτό μπορεί να είναι άσχημο για την έκβαση της δίκης».

Παράλληλα ο κ. Γιαννακος επεσήμανε πως δεν είναι βέβαιο πως η κυβέρνηση θα ψηφίσει τη διάταξη γιατί είναι λίγες μέρες που θα έχει νομοθετικό έργο, ωστόσο εάν δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα, θα υπάρξει νέα κινητοποίηση την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατέληξε πως «κάναμε έκκληση να μην βάλουν όλες οι τροπολογίες σε ένα τσουβάλι. Η δική μας τροπολογία επιλύει ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα