back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αναδίπλωση της κυβέρνησης στο θέμα των τροπολογιών – Παραπέμπει τους βουλευτές στους υπουργούς

Διαβάστε επίσης

Σε αναδίπλωση οδηγείται η κυβέρνηση στο θέμα των βουλευτικών τροπολογιών, μετά την κατακραυγή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία δεν συμμετέχουν η ΝΔ, το ΚΙΝ.ΑΛ. και το ΚΚΕ, δήλωσε σήμερα δεν θα γίνει δεκτή καμία τροπολογία που έχει κατατεθεί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνον οι 4, που υπογράφονται από υπουργούς (2 του υπ. Περιβάλλοντος που υπογράφουν από κοινού Σταθάκης, Φάμελλος, Δημαράς και δύο των υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που υπογράφουν Χαρίτσης και Ξενογιαννακοπούλου).

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση δέκα βουλευτών του κόμματος όπως της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, του Μάκη Μπαλαούρα, της Παναγιώτας Κοζομπόλη, Χρήστος Σιμορέλης, Ηλίας Καματερός, Κατερίνα Ιγγλέζη, Ευαγγελία Καρακώστα, Σάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαφιλίππου και της Ευαγγελίας Βαγιωνάκη.

Απαντώντας στην κριτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φάμμελος, τους κάλεσε να προστατεύουν το κόμμα και τη Βουλή από την κακοπροαίρετη κριτική που ασκούν κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης. Προέτρεψε, μάλιστα, τους βουλευτές να απευθυνθούν στους αρμόδιους υπουργούς ώστε οι προτάσεις τους να πάρουν τη μορφή υπουργικών τροπολογιών και να ψηφιστούν ως τέτοιες.

Νωρίτερα, χωρίς την παρουσία των βουλευτών της ΝΔ και με την αποχώρηση του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες. Αύριο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δημήτρης Ράντος – Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα