back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Εκδικάστηκαν οι δυο προσφυγές του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ

Διαβάστε επίσης

Το ΑΣΕΑΔ εκδίκασε σήμερα την προσφυγή του Ολυμπιακού, που υποστηρίζει ότι κακώς επικυρώθηκε η βαθμολογία, ενώ εκκρεμούσε μία προσφυγή του σε δικαιοδοτικό όργανο.

Στην διαδικασία έκαναν παρέμβαση κατά του Ολυμπιακού ο ΕΣΑΚΕ, καθώς επίσης και οι ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ (Παναθηναϊκός, Προμηθέας, ΑΕΚ και Περιστέρι) που υποστηρίζουν ότι καλώς συνεχίζονται τα παιχνίδια, διότι ο Ολυμπιακός έπαιξε με τον Προμηθέα και νίκησε.

Σε νομικό επίπεδο, προσέθεσαν ότι μόνο αν υπάρχει αποτέλεσμα και όχι απλώς εκκρεμοδικία και μία εξωαγωνιστική διαδικασία θα μπορούσε να σταθεί νομικά και να έχει τύχη η προσφυγή του Ολυμπιακού.

Επίσης εκδικάστηκε και η δεύτερη προσφυγή του Ολυμπιακού για να μην ισχύσει η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή περί υποβιβασμού στην Α2.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν από το ΑΣΕΑΔ να μην υποβιβαστούν και παρουσίασαν ως νομικό στοιχείο διατάξεις της FIBA στις οποίες δεν υφίσταται πρόβλεψη υποβιβασμού για μια ομάδα που δεν αγωνίζεται.

Στην υπόθεση αυτή παρενέβη μόνο ο Παναθηναϊκός και οι υπόλοιποι, ΕΣΑΚΕ και ομάδες, αποχώρησαν.

Η πλευρά των «πράσινων» τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έχει υπογράψει την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος στην οποία ρητά αναφέρεται ότι αν μία ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί σε παιχνίδι πλέι οφ επέρχεται ο υποβιβασμός.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι στην προκήρυξη της FIBA αναφέρεται πως μόνο εφόσον ο εσωτερικός κανονισμός, σε μία εγχώρια λίγκα, δεν προβλέπει νομοθεσία, θα επιλαμβάνεται η ίδια. Μόνο που στην περίπτωση της προκήρυξης της Α1 υπάρχει σαφής πρόβλεψη. Επιπλέον, στους κανονισμούς της FIBA δεν υφίσταται ως ποινή ο υποβιβασμός καθώς η ομοσπονδία ασχολείται με διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν Εθνικές ομάδες και υπάρχουν μόνο γκρουπ και νοκ-άουτ αγώνες.

Ο Ολυμπιακός επικαλέστηκε την αρχή της αναλογικότητας πως είναι βαριά-δυσανάλογη η ποινή του υποβιβασμού για την μη παρουσία του στα πλέι οφ και ζήτησε να παραμείνει στην Α1 κατηγορία.

Το ΑΣΕΑΔ ζήτησε από τις εμπλεκόμενες πλευρές την κατάθεση υπομνημάτων μιας και σήμερα έγινε απλή καταγραφή των γεγονότων. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη (19/6) ενώ απόφαση αναμένεται σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα