back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης: «Ισχυρή εντολή για ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα»

Διαβάστε επίσης

«Ισχυρή εντολή για ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα», ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης , υποστηρίζοντας πως «εάν η εντολή για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ισχυρή δεν θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε το σχέδιό μας με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα την οποία θέλουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και απηύθυνε νέο εσωκομματικό μήνυμα, συνιστώντας σε όσους προεξοφλούν την εκλογική νίκη της ΝΔ «να είναι πολύ επιφυλακτικοί, να φορέσουν την στολή εργασίας και να σταματήσουν από τώρα να ράβουν υπουργικά κουστούμια γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε εξάλλου για υλοποίηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων ώστε να διεκδικήσει στη συνέχεια μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αναφερόμενος στην Τουρκία χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ «θετική», σημειώνοντας ότι «είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα».

«Πρέπει τώρα να αξιολογήσουμε αν αυτή η «απειλή» οδηγήσει την Τουρκία σε μία αλλαγή συμπεριφοράς και αν δεν την οδηγήσει, να περάσουμε πια από τα λόγια σε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα έχουν κόστος για την Τουρκία. Ειδικά σε μία εποχή όπου η τουρκική οικονομία είναι αρκετά ευάλωτη», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε τέλος ότι «δεν φοβάται θερμό επεισόδιο και δεν νομίζω- ανέφερε- ότι υπάρχει κανένας λόγος να καλλιεργούμε μεγαλύτερη ανησυχία στους Έλληνες πολίτες». «Υπάρχει μία ένταση, δεν είναι ασυνήθιστη, μπορούμε να τη διαχειριστούμε, ψυχραιμία χρειάζεται και αποφασιστικότητα», συμπλήρωσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα