back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γεμιστά με κιμά

Διαβάστε επίσης

Τα γεμιστά είναι ένα εξαιρετικό φαγητό, κυρίως καλοκαιρινό, γιατί τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε και τα γεμίζουμε, μαζεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως με τις συνθήκες πλέον που έχουν διαμορφωθεί, έγινε φαγητό όλου του χρόνου, αφού όλα τα λαχανικά πια, παράγονται σ όλες τις εποχές του χρόνου.

Ας φτιάξουμε λοιπόν τα γεμιστά μας

Θα χρειαστούμε, ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκι και πατάτες, καμιά φορά όταν έχω, βάζω και μελιτζάνα, που μου αρέσει πάρα πολύ. Επίσης, θα χρειαστούμε κιμά, ένα ξερό κρεμμύδι, αλατοπίπερο, λάδι, μαϊδανό και δυόσμο φρέσκο ή ξερό και ρύζι γλασέ.
Θα κανονίσετε εσείς τις ποσότητες ανάλογα με τα άτομα που είστε στο σπίτι, πάντως το ρύζι πρέπει να είναι σαφώς λιγότερο από τον κιμά.

Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και αλέθουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και την σάρκα από τις ντομάτες και τα άλλα λαχανικά εφόσον βάλουμε και τα προσθέτουμε στον κιμά, κόβουμε και προσθέτουμε επίσης τα μυρωδικά, προσθέτουμε το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα μας, έχουμε ήδη τοποθετήσει στο ταψάκι σας τα λαχανικά που θα γεμίσουμε και ξεκινάτε να τα γεμίζετε ένα ένα, το γέμισμα δεν πρέπει να είναι μέχρι επάνω, γιατί το ρύζι και ο κιμάς θα φουσκώσουν και θα ξεχειλίσουν…

Όταν τελειώσετε το γέμισμα, μέσα στην λεκάνη αυτή, θα βάλετε τις χοντροκομμένες πατάτες θα τις αλατοπιπερώσετε και θα τις ανακατέψετε καλά και με ότι υπόλοιπο είχε μείνει στην λεκάνη.
Θα βάλετε κάποιες ανάμεσα στα λαχανικά για να τα στηρίζουν και τις υπόλοιπες μέσα στο ταψί.
Θα ρίξετε λίγο ακόμη λάδι γύρω γύρω και νεράκι για το ψήσιμο, στην Κρήτη ρίχνουν ντομάτα περασμένη στο μούλτι αντί για νερό και είναι αρκετή για να τα ψήσει.
Θα τα βάλετε στο φούρνο, που έχετε ήδη προθερμάνει στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, για μιάμιση ώρα περίπου.

Τα γεμιστά πρέπει να καλοψηθούν και στο τέλος να έχουν μείνει μόνο με το λαδάκι τους…
Συνοδεύονται με τυρί λευκό, φέτα κυρίως, ή ανθότυρο ή μανούρι, φρέσκο ψωμί και ελιές!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα