back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Βρετανία : Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο νομίζει …

Διαβάστε επίσης

Σήμερα η Daily Mail αναδεικνύει μια δημοσκόπηση της YouGov που υποδηλώνει ότι ο Τζέρεμι Χαντ είναι πλέον πιο δημοφιλής στους ψηφοφόρους από τον Μπόρις Τζόνσον.

Αναφέρει ότι το 41% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε ο κ. Χαντ να εκλεγεί στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, σε αντίθεση με το 29% που υποστήριξε τον κ. Τζόνσον.
Στη ίδια δημοσκόπηση όμως μεταξύ των ψηφοφόρων του Συντηρητικού κόμματος , ο κ. Τζόνσον προπορεύεται με το 48% των ερωτηθέντων να τον στηρίζει έναντι του 39% που θα ήθελε ο κ. Χαντ να διαδεχθεί την Τερέζα Μέι.
Σε άρθρο γνώμης η Mail προτρέπει τον Μπόρις Τζόνσον να εγκαταλείψει τις συμπεριφορές που θυμίζουν “τσίρκο” και να “σοβαρευτεί”.
Στην εφημερία i, ο Άντριου Γκράις υπογραμμίζει ότι η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο κ. Τζόνσον τώρα – “αντιμετωπίζει έναν πραγματικό αγώνα, όχι απλά μια στέψη”.
Στους Times του Σαββάτου εξάλλου , η Τζάνις Τέρνερ, διαμαρτύρεται για τη διαφορά μεταξύ της ευρύτερης κοινής γνώμης και της δημοτικότητας του κ. Τζόνσον μεταξύ των μελών του Συντηρητικού που θα ψηφίσουν για να αναδειχθεί ο ηγέτης των Τόρις, σημειώνοντας ότι η παρακολούθηση της αντιπαράθεσης, ως μη μέλος του κόμματος, είναι – “σαν ένα ανίσχυρο παιδί να έχει εμπλακεί σε ένα καυγά ενηλίκων”.

To “φαβορί” στη μάχη για την Ντάουνινγκ Στριτ
Ο Μπόρις Τζόνσον είναι “καθ΄οδόν” προς τη Ντάουνινγκ Στριτ , γράφει η Sun σήμερα. Σύμφωνα με την εφημερίδα “εσωτερικές ψηφοφορίες” που έγιναν τελευταία στους κόλπους του Συντηρητικού κόμματος έδειξαν σχεδόν “δύο προς ένα” προβάδισμα του Τζόνσον έναντι του Χαντ.
Πηγές προσκείμενες στο στρατόπεδο Τζόνσον σημείωναν ότι οι δικές τους εκτιμήσεις για την πρόθεση ψήφου μεταξύ των μελών του κόμματος αντικατοπτρίζουν μια ψηφοφορία που έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην οποία ο Τζόνσον συγκέντρωσε το 66% έναντι του 30% του Χαντ .
Ο αρθρογράφος της Sun, Τζέιμς Φόρσαϊθ, αποκαλύπτει ότι η “Ομάδα Μπόρις” πιστεύει ότι το μεγάλο περιθώριο νίκης θα δώσει στον Μπόρις Τζόνσον τη δυναμική που θα τον βοηθήσει να εδραιώσει τη θέση του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Πηγές προσθέτουν επίσης ότι ο Τζέρεμι Χαντ μπορεί να χάσει μια “σημαντική δουλειά” στο νέο υπουργικό συμβούλιο διότι έχει εκνευρίσει του υποστηρικτές του κ. Τζόνσον μετά τις πρόσφατες επιθέσεις του.
Ο Χαντ στις αρχές της εβδομάδας κάλεσε τον Τζόνσον να επιδείξει γενναιότητα και πνεύμα διαφάνειας. “Μην είσαι δειλός, Μπόρις. Να φανείς άνδρας και δείξε στο έθνος ότι μπορείς να διαχειρισθείς τη διαφάνεια που απαιτεί η πρωθυπουργία”, έγραψε ο Χαντ στους Times (24/06). Xαρακτήρισε ασέβεια το γεγονός ότι ο Τζόνσον απέρριψε την ευκαιρία για μια τηλεμαχία πρόσωπο με πρόσωπο στην τηλεόραση του Sky. “Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι σκοπεύεις να κάνεις και πρέπει να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. “Υπόσχομαι στον Μπόρις Τζόνσον την μάχη του αιώνα , την οποία θα την υποστεί και θα την χάσει”, υπογράμμισε ο υπουργός των Εξωτερικών και αντίπαλος του Μπόρις Τζόνσον για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

Έκτακτο προϋπολογισμό προετοιμάζει ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τους Times (28/06) , προετοιμάζει έναν έκτακτο προϋπολογισμό σε περίπτωση μιας μη- συμφωνίας Brexit.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το πακέτο οικονομικών μέτρων θα περιλαμβάνει κατάργηση της καταβολής του τέλους χαρτοσήμου και μορατόριουμ αναφορικά με την επιβολή νέων κανονισμών.
Εξάλλου κύριο θέμα στην Daily Mail (28/06) είναι οι πληροφορίες ότι ντοκιμαντέρ του BBC για το υπουργείο Εξωτερικών “λογοκρίθηκε”, προκειμένου να αφαιρεθεί η χρήση της λέξης “turds” – κοπρίτες – με την οποία ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτηρίζει τους Γάλλους στην προσέγγισή τους αναφορικά με το Brexit.
Η Mail σημειώνει ότι το BBC συμφώνησε να “λογοκρίνει” το πρόγραμμα μετά από επίσημο αίτημα της κυβέρνησης. Σε υπόμνημα του Whitehall που διέρρευσε στον τύπο επισημαίνεται ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο κ. Τζόνσον θα οδηγούσε τις σχέσεις Βρετανίας – Γαλλίας σε “αδιέξοδο”.
Το BBC έχει κάνει σαφές ότι η ομάδα παραγωγής ήταν ικανοποιημένη με το περιεχόμενο του προγράμματος.

Βύρων Καρύδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα