back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αγανακτισμένοι οι καταστηματάρχες λόγω των έργων στην οδό Αγίας Ειρήνης

Διαβάστε επίσης

Στα όρια νευρικής κρίσης βρίσκονται οι καταστηματάρχες στην καρδιά της Αθήνας, λόγω της παρατεταμένης διάρκειας των έργων στην οδό Αγίας Ειρήνης. Πρόκειται για εργασίες εγκατάστασης νέων αποχετευτικών σωλήνων που ταλαιπωρούν τόσο τους ίδιους, όσο και τους διερχόμενους το τελευταίο δίμηνο.

[su_slider source=”media: 109987,109986,109991,109989,109990″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων, Γιώργο Αποστολόπουλο, τα έργα στον δρόμο της Αγίας Ειρήνης ολοκληρώνονται και ο δρόμος θα έχει παραδοθεί έως το τέλος της εβδομάδας. Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84, αιτία των καθυστερήσεων ήταν οι αρχαιότητες, που ανακαλύφθησαν δυο φορές, κατά την διάρκεια των εκσκαφών.

Κατακόρυφη πτώση του τζίρου

Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για τη σκόνη που σκεπάζει σε καθημερινή βάση τα καταστήματα, με αποτέλεσμα να χάνουν την πελατεία τους, ειδικά τώρα που έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Ειδικά σε καταστήματα εστίασης (καφέ, εστιατόρια,) η κατάσταση είναι τραγική, καθώς οι πελάτες αποφεύγουν να κάθονται στα τραπεζάκια, που διαθέτουν έξω από αυτά.
«Η κατάσταση αυτή έχει επιφέρει πτώση του τζίρου μας μέχρι και 60%. Δεν πατάει πελάτης από τον θόρυβο των κομπρεσέρ και την σκόνη που μεταφέρεται. Η κατάσταση είναι τραγική», τονίζουν οι καταστηματάρχες καλώντας τον δήμο να επισπεύσει τις διαδικασίες για την περάτωση των αποχετευτικών έργων.
Σημειώνεται ότι, αποχετευτικά έργα έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και σε άλλους δρόμους του εμπορικού τριγώνου που έχουν πεζοδρομηθεί.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως και το γεγονός ότι, εξαιτίας των έργων δεν υπάρχει πρόσβαση για τους οδηγούς στην οδό Αθηνάς.

Η απάντηση του δήμου Αθηναίων και ανάπλαση της πλατείας που έρχεται

Ο αρμοδιος αντιδήμαρχος κ. Αποστολόπουλος, με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι τα έργα στον δρόμο της Αγίας Ειρήνης ολοκληρώνονται στο τέλος της εβδομάδας και κατά συνέπεια δίνεται στην κυκλοφορία για τους οδηγούς ο δρόμος, ώστε να υπάρχει σύνδεση με την κεντρική οδό Αθηνάς. Ωστόσο, ο κ. Αποστολόπουλος ανακοίνωσε ότι, τον Αύγουστο ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της πλ. Αγ. Ειρήνης και επεσήμανε ότι, ήδη ο Δήμος έχει μιλήσει με όλους τους καταστηματάρχες και έχει ζητήσει την κατανόηση τους μέχρι την περάτωση των έργων που -όπως είπε- είναι προς όφελος τους.

Πλατεία πρότυπο

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα μπουν υπογείως νέα αποχετευτικά δίκτυα. Αμέσως μετά θα τοποθετηθούν στην πλατεία νέες πλάκες και θα γίνουν χώροι με παρτέρια για επιπλέον πράσινο. «Η νέα πλατεία δεν θα θυμίζει σε τίποτα την υφιστάμενη εικόνα», διαβεβαιώνουν άνθρωποι του δήμου.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα