back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Στιγμές δροσιάς ψάχνουν οι Αθηναίοι

Διαβάστε επίσης

Εστίες δροσιάς σε διαφορά σημεία της πρωτεύουσας, αναζητούν από το πρωί οι Αθηναίοι, με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη την χώρα.

 

Άτομα της τρίτης ηλικίας, βρίσκονται από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες στις κλιματιζόμενες αίθουσες στις λέσχες φιλίας, που έχει «επιστρατεύσει» ο δήμος Αθηναίων, λόγω του καύσωνα. Όπως μας δήλωσαν, με αυτό τον τρόπο εξοικονομούν ρεύμα, πίνοντας το καφέ ή αναψυκτικό τους με τους ανθρώπους που συναντιούνται σε καθημερινή βάση.

[su_slider source=”media: 112161,112162″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Ανάσες δροσιάς

Την ίδια ώρα, σημεία δροσιάς όπως το Ζάππειο και ο Εθνικός κήπος, προσφέρονται ως ένα «καταφύγιο» από τον καύσωνα. Στα παγκάκια πέριξ του Ζαππείου εντοπίσαμε παρέες, περαστικούς, αλλά και γονείς με τα παιδιά τους να παίρνουν ανάσες δροσιάς.

Γεμάτα και τα καφέ

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι Αθηναίοι που προτίμησαν τα καφέ απέναντι από την Μητρόπολη Αθηνών για να προφυλαχθούν από τον καύσωνα, τα οποία διαθέτουν τέντες και μεγάλους φορητούς ανεμιστήρες που ψεκάζουν νερό για δροσιά. Τα καφέ της Μητροπόλεως και στους γύρω τουριστικούς δρόμους της Πλάκας είναι ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο.

Επίσης, εντοπίσαμε πολλούς Αθηναίους να αναζητούν δροσιά κάτω από υπόστεγα σε στάσεις λεωφορείων του κέντρου.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα