back to top
18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Γ. Στουρνάρας: Η ΤτΕ θα εισηγηθεί την πλήρη άρση των capital controls

Διαβάστε επίσης

Η Τράπεζα της Ελλάδας θα ζητήσει την απάλειψη των Capital Controls ανακοίνωσε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

«Θα εισηγηθούμε την πλήρη απάλειψη των capital controls το συντομότερο δυνατόν. Για τα κόκκινα δάνεια υπάρχουν δυο λύσεις στο τραπέζι και η κυβέρνηση θα επιλέξει την καλύτερη», τόνισε και πρόσθεσε ότι «φέτος θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό».

«Το τραπεζικό σύστημα πηγαίνει αρκετά καλά, αλλά χρειάζονται κι άλλες συστημικές λύσεις. Η κυβέρνηση θα διεκδικήσει όλες τις εφικτές λύσεις», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

Στη συνέχεια, είπε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμίσεις και να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» και επεσήμανε πως «η ΤτΕ θα είναι αρωγός και πρόθυμη να βοηθήσει την κυβέρνηση».

«Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε, τα οποία μπορεί να αλλάξουν, φέτος θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό», εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας.

Τι συμφώνησαν Μητσοτάκης – Στουρνάρας στο Μαξίμου

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει πως κοινό συμπέρασμα υπήρξε ότι:

1. Οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της.

2. Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα