back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις στο σεξιστικό σχόλιο του Τραμπ

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθυνόμενος σε μια ομάδα γερουσιαστριών του Δημοκρατικού Κόμματος, πρότεινε χθες να “πάνε πίσω και να βοηθήσουν στο να φτιαχτούν τα τελείως διαλυμένα και κατακλυσμένα από εγκληματικότητα μέρη απ’ όπου κατάγονται”, αντί να ασκούν κριτική στην χώρα.

“Είναι τόσο ενδιαφέρον να βλέπω «Προοδευτικές» Γερουσιάστριες του Δημοκρατικού Κόμματος, που προέρχονται από χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων είναι μια ολοκληρωτική και απόλυτη καταστροφή… κακόβουλα να λένε στους πολίτες των ΗΠΑ… πώς πρέπει να διοικείται η κυβέρνησή μας”, έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ άλλων σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter.

Αν και δεν ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος φαίνεται πως μιλούσε για την Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές από τη Νέα Υόρκη, την Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα, την Αγιάνα Πρίσλεϊ από τη Μασαχουσέτη και τη Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν, μια ομάδα πολιτικών γνωστή ως «απόσπασμα», καθώς ασκεί δριμεία κριτική στον μεγιστάνα αλλά και στην νυν Δημοκρατική ηγεσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αντιδράσεις

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι η οποία μπορεί να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ομάδα αυτή, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να χαρακτηρίσει τα σχόλια του Τραμπ «ξενοφοβικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπέρνι Σάντερς, επίσης υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020 που κατηγόρησε τον Τραμπ για ρατσιστικά σχόλιά λέγοντας ότι “Όταν αποκαλώ τον πρόεδρο ρατσιστή, αυτό ακριβώς εννοώ”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα