back to top
19.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

19.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Στις 19 Ιουνίου η ποινική δίκη των Σπαρτιατών για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Διαβάστε επίσης

Στις 19 Ιουνίου 2024 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας η ποινική δίκη για την υπόθεση των Σπαρτιατών αναφορικά με την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Αυτή θα είναι η πρώτη δίκη στα χρονικά της μεταπολίτευσης για εξαπάτηση εκλογικού σώματος με κατηγορούμενους εν ενεργεία βουλευτές και η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς το αποτέλεσμά της, όποιο και αν είναι αυτό, θα έχει εκ των πραγμάτων εκτός από ποινικές και πολιτικές προεκτάσεις.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οι 11 βουλευτές που είχαν εκλεγεί με το κόμμα των Σπαρτιατών συμπεριλαμβανομένων και αυτών που στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκαν , οι οποίοι κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της αξιόποινης πράξης, εκτός από τον πρόεδρος του κόμματος Βασίλη Στίγκα , με αφορμή δηλώσεις του οποίου ξεκίνησε η έρευνα που κατέληξε στην άσκηση της ποινικής δίωξης .

Για την ίδια υπόθεση είναι επίσης κατηγορούμενοι ο ήδη έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος εκτίει την πρωτόδικη ποινή τους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και φέρεται ως ηθικός αυτουργός στην εξαπάτηση των εκλογέων καθώς και ένας δικηγόρος στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του συνεργού , καθώς θεωρείται ότι αποτέλεσε τη «γέφυρα» στην επικοινωνία του κρατούμενου Ηλ. Κασιδιάρη με βουλευτές των Σπαρτιατών.

Όπως είναι γνωστό η έρευνα διενεργήθηκε αυτοπροσώπως από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ,με αφορμή δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα για μεθόδους στο κόμμα που παρέπεμπαν σε «greek mafia» και « don Corleone». Στη συνέχεια η ανώτατη εισαγγελέας απευθύνθηκε με έγγραφό της στη Βουλή και ζητώντας την άδεια για να κληθούν οι βουλευτές με την ιδιότητα του υπόπτου παρέθετε τα στοιχεία εκείνα που – κατά την κρίση της- έδειχναν ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το σκεπτικό αυτό, ότι το κόμμα των Σπαρτιατών λειτουργούσε ως «μανδύας» του Ηλία Κασιδιάρη την περασμένη Τετάρτη οι δικαστές του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έκλεισαν το δρόμο προς τις ευρωεκλογές ,αποκλείοντας το κόμμα των Σπαρτιατών.

Στο «ψηφιδωτό» της δικαιοσύνης, μετά και τον προσδιορισμό της δίκης, εκείνο που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα είναι η απόφαση του Εκλογοδικείου από την οποία θα εξαρτηθεί το κοινοβουλευτικό μέλλον των Σπαρτιατών.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα