back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Στα 12,5 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο – Στο 1,9% το επιτόκιο

Διαβάστε επίσης

Στις αγορές βγήκε σήμερα η Αθήνα με επταετές ομόλογο επιδιώκοντας την άντληση 2,5 δισ. ευρώ, ώστε να επιτύχει τον ετήσιο στόχο της συγκέντρωσης 7 δισ. ευρώ, αλλά και την προσέλκυση επενδυτών «υψηλής ποιότητας».

Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ μετά το μεσημέρι, ενώ το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 1,9% – χαμηλότερα από το 2,1% που ήταν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Το 7ετές ομόλογο υπερκαλύφθηκε 5 φορές και η κάλυψη προήλθε σε ποσοστό 75% από ποιοτικούς επενδυτές (διαχειριστές κεφαλαίων και τράπεζες) με το 50% των επενδυτών να προέρχονται από τη Μ. Βρετανία. Σημειώνεται ότι 450 εκατ. ευρώ της έκδοσης καλύφθηκαν από τους αναδόχους ( Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale).

«Βασική προϋπόθεση για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην κανονικότητα είναι η συστηματική, ποιοτική και με χαμηλό κόστος χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι «η σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου αξιολογείται ως ιδιαίτερα επιτυχής, αφού κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Συνεχίζουμε βήμα-βήμα, με σχέδιο, ωριμότητα και αποφασιστικότητα».

Σοφία Δήμτσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα